Achthuizen - De Dorpsraad Achthuizen is zo’n kleine 2 jaar bezig geweest om draagvlak te creëren en sponsoren te zoeken om het voormalige ‘zaaltje’ aan de Pastoor van Luenenstraat 20 op te knappen en weer in gebruik te nemen voor alle Dorpsbewoners. Ook in Achthuizen bleek er namelijk behoefte aan een kleine laagdrempelige ruimte waar men een bakje koffie kan komen drinken, een kaartje kan leggen of een spelletje kan doen. "Met steun van diverse partijen (...) en niet te vergeten de hulp van vele vrijwilligers is er een prachtige "Huiskamer" ontstaan, genaamd: D’8 Huiskamer. Er zullen binnenkort diverse activiteiten opstarten.." Lees meer >>

Leefbaar dorp

"Om de leefbaarheid in het dorp goed te houden zijn voorzieningen voor oudere bewoners, maar zeker ook voor de jeugd van groot belang. Op grond van enthousiaste plannen mocht de Dorpsraad de Dorpskrachtprijs 2023 van de Provincie Zuid Holland in ontvangst nemen. In het kader van “Langer thuis” werd Achthuizen kort daarna ook nog eens verkozen tot Dorp van Morgen. Er zijn afspraken gemaakt om in een pilot gezamenlijk te kijken wat er nodig is in Achthuizen als het gaat om “toekomstbestendig leven voor ouderen”. Hierbij werken verschillende organisaties op het gebied van de Zorg in Goeree Overflakkee samen. Alle ontwikkelingen en opgedane ervaring zullen worden gebruikt om toekomstplannen op het gebied van de Zorg bij te stellen.

Diverse activiteiten

Met steun van OostWestWonen, Gemeente GO, Oranjefonds, Windfonds GO, Paulina.nu/Dorp van Morgen en niet te vergeten de hulp van vele vrijwilligers is er een prachtige Huiskamer ontstaan, genaamd D’8 Huiskamer. Activiteiten die we binnenkort zullen opstarten zijn;

  • Gezamenlijk koffie drinken, maaltijd bereiden/nuttigen
  • Thema middagen; jong ontmoet oud
  • Creatieve workshops/knutselmiddagen
  • Discussie & spelmiddagen
  • Inloopspreekuren voor bewoners met hulpvraag (Maatschappelijk werk/Wijkagent/
  • Woningbouwvereniging/ schuldhulpverlening ed)
  • In het kader van het project "Langer thuis" zal D’8 Huiskamer een centrale rol krijgen.
  • Hier kunnen bewoners een Hulpvraag neerleggen zoals vervoer naar arts/ ziekenhuis of het doen van boodschappen. Anderzijds kunnen bewoners die deze groep met hulpvragen wil helpen zich hier melden als vrijwilliger en hulp bieden bij het doen van boodschappen of kleine klusjes in huis.

"En eindelijk is het dan zo ver……D’8 Huiskamer in Achthuizen wordt officieel en feestelijk geopend op 21 juni 2023. Zie voor de activiteiten het programma hieronder."

Programma opening

14:00-16:00 uur: Inloop en bezichtiging D’8 Huiskamer, met koffie en gebak

16:00 uur: Officiële opening door Aad de Kool (voorzitter dorpsraad Achthuizen)

16:00-18:00 uur: Viering met glaasje met bubbels

18:00 uur: Einde programma

Er is een ijskar voor de kinderen (én ouderen) van 15:00-17:00 uur. Ook komt er een gezellige draaiorgel en is er gelegenheid te genieten met elkaar van een hapje en drankje.

Locatie:

Het adres is de Pastoor van Luenenstraat 20, 3256 AT in Achthuizen.

Oproep spelletjes:

Voor de leuke activiteiten in de D’8 Huiskamer is de dorpsraad van Achthuizen nog op zoek naar leuke spellen. "Denk aan bordspellen, Jeu de Boules, sjoelen en dergelijke. Doneer ze (als ze ongebruikt in de kast liggen) en we genieten er allemaal van!

Hulp nodig?

Wil je er graag bij zijn, maar kun je niet op eigen gelegenheid komen? Neem dan even contact op met Manda, via tel. 06 5435 5029.