Ouddorp - "Jaja, zeven jaar gelden was er nog geen theater of theaterles in Ouddorp en aanstaande zaterdag gaan w egenieten van een schitterende voorstelling!" Aanstaande zaterdag 17 juni 2023 om 15:00 uur en 19:00 uur is de allereerste voorstelling van de Houten Aap Theaterschool in Ouddorp. "Op dit moment zijn de repetities in volle gang, zoals je kan zien op de foto... We hebben er zin in. Jij komt toch ook!" Lees meer >>

Pilot - groot succes

Of dit bijzonder is?! Simone Baaijens, directeur Houten Kaap Ouddorp-Duin BV is enthousiast: Als initiatiefnemer, ben ik even zo onbescheiden om jullie toe te lichten waarom ik denk dat dit bijzonder is. Zeven jaar geleden was er nog geen theater in Ouddorp en ook theaterles was hier niet mogelijk. In september zijn we een pilot begonnen met de theaterschool en in januari hebben we een doorstart gemaakt met subsidie van de gemeente. Nu, 10 maanden later, kunnen we zeggen dat de theaterschool een gigantisch succes is. We zijn gegroeid naar 50 leerlingen en er staan er nog 25 op de wachtlijst voor het nieuwe blok na de zomer. De lessen na de zomer gaan we uitbreiden van 3 naar 5 klassen. Kinderen komen van heel Goeree-Overflakkee, maar ook daarbuiten, uit Zeeland, Hellevoetsluis, Zuidland etc.!

Bijzonder

Ouddorp stond altijd bekend om de prachtige natuur, uitgerekte stranden, toerisme, het geloof en de vele watersporten, maar inmiddels heeft Ouddorp zichzelf ook op cultureel gebied op de kaart gezet. Dit komt door verschillende initiatieven, zoals Strandtheater Houten Kaap, met theatervoorstellingen en lessen, maar ook met bijvoorbeeld de prachtige Beeldentuin Achter de Westduinen de activiteiten van de Overkant.

Entree zaterdag 17 juni: €6,00.