Regio - U bent van harte welkom bij een muzikale wijnproeverij met Vocaal Ensemble Magnificat en de BioWijnclub Brielle. Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis organiseert op 1 juli een wijnproeverij die omlijst wordt door muziek. Om 16:00 uur start dit bijzondere evenement in de St.Catharijnekerk van Brielle. Lees meer >

Vervolg

De muziek vertolkt zich in de vorm van madrigalen, veelal uit de zestiende eeuw. Een madrigaal is een kort meerstemmig lied voor een groep zangers, al dan niet met begeleiding. Deze muziek past goed bij het karakter van het evenement. Magnificat heeft madrigalen gekozen uit diverse landen, corresponderend met de oorsprong van 8 verschillende wijnen. Zo reist u deze middag door Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Engeland. De kerk is uiteraard vrij toegankelijk, maar alleen als u zich opgeeft en een kaartje koopt, kunt u deelnemen aan de wijnproeverij. Deze wordt verzorgd door Eveline Scheren van de BioWijnclub. Als u na de proeverij enthousiast bent over een wijn, dan kunt u die meteen bij haar bestellen.

Geen wijn, maar wel muziek

Bent u geen wijnliefhebber? Dan kunt u in ieder geval genieten van gevarieerde muziek van het ensemble en haar vaste organist Sander van den Houten. Het concert staat onder leiding van Mirjam van den Hoek.

Kaarten zijn te koop via www.kamerkoormagnificat.nl.