3 april 2023, Ouddorp - Lokale omroep RTV Slogo op het eiland Goeree-Overflakkee heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week leest us hieronder, evenals de juiste frequenties om uw en jouw lokale omroep te kijken en luisteren! Lees meer >>

De nieuwe items voor deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Vlogger Gerrit - Modelbouwshow Stellendam: Ook dit jaar organiseerde ModelBouwVerenigingFlakkee een modelbouwshow waar leden en andere lokale hobbyisten hun bouwwerken konden tonen aan het publiek van Flakkee en omstreken. Wandel via de minispoorbaan, nostalgische trucks, tractoren en bulldozers langs de houten 3-masters uit de Gouden Eeuw. Waan je langs de kotter op een scheepshelling en wandel via de oude marine fregatten naar de kottervloot, sleepboten en andere vaartuigen van weleer en het heden ! Vlogger Gerrit Puttershoek was erbij.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2022 – deel 2 – Ongeregeld: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 2 van onze registratie van 2022 met de band Ongeregeld.
  • ’t Eiland Actueel – Vergunningen en de provincie: De provincie werkt hard aan een gezond en veilig Zuid-Holland. Hiervoor zetten ze onder andere de instrumenten vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) in. In deze bijdrage wordt er meer verteld over een vergunning en wanneer je deze nodig hebt. Ook wordt er uitgelegd wanneer we als provincie bij een vergunningaanvraag betrokken zijn en wat de rol van de omgevingsdiensten in dit proces is.
  • Streekhistorie – Streekvervoer - deel 2: In deze aflevering over de historie van Goeree Overflakkee gaan we terug naar de tijd dat het goederen vervoer het eiland bereikte. Eeuwenlang was Goeree-Overflakkee zeer gunstig gelegen voor de scheepvaart. Daardoor was het eiland, ondanks het feit dat het alleen bereikbaar was per boot, niet geïsoleerd. Van isolement was pas sprake in de loop van de twintigste eeuw, toen het verkeer over de weg toenam. Een belangrijke verbinding óp het eiland was de tramlijn. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) exploiteerde deze lijn van 1909 tot 1956. De mobiliteit verbeterde, niet alleen tussen de dorpen, maar ook met ‘de overkant’, want tussen Middelharnis en Hellevoetsluis kwam een veerdienst. Deze week deel 2 van de serie “Goederenvervoer door de RTM”.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo