Middelharnis - Pianoleerlingen van Eline de Gast en blokfluitleerlingen van Elly Bakker, allemaal van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee, geven op dinsdagavond 11 april 2023 een uitvoering in de Rabobankzaal van het Diekhuus. "Iedereeen is welkom. Zowel beginners als gevorderden komen op de planken." De aanvang is 19:15 uur. Lees meer >>

Programma

Het programma is zeer gevarieerd. Zo laten de pianoleerlingen bijvoorbeeld muziek uit de pianomethode van Alfred horen, naast popliedjes, christelijke liederen, hedendaagse muziek en stukken van Italiaanse en Amerikaanse componisten.

Janna Hoogerbrugge speelt het popliedje ‘Als het avond is’ van Suzan & Freek; Emma den Boer het muziekstuk ‘Stella del mattino’ van Ludovico Einaudi; Esmée Braber het muziekstuk ‘Night’ van dezelfde componist; Lisa de Wilde twee christelijke liederen, waaronder een lied van Christian Verwoerd; Jelte Nieuwenhuijse een aantal christelijke liederen, waaronder het bekende lied ‘Samen in de naam van Jezus’; Mathilde Dekkers de Malagueña, een Spaanse dans, en de Rapsodie van Jennifer Linn; Levi Boot het virtuoze muziekstuk ‘Sailing Across the Celestial Sea’ van de hedendaagse componist Greg Maroney; Aron Reijnders het populaire lied ‘Golden Hour’ van JVKE; Harm-Jan van der Boom een sonatine uit de methode van Alfred en een muziekstuk voor vier handen en Loïs Dekker het Indianenlied en een ballade voor vier handen.

Daarnaast treden veertien blokfluitisten op. Vooral de sopraanblokfluit is veel te horen. Dat is de blokfluit die de jongste leerlingen bespelen. Tegelijkertijd is er ook voor gevorderde sopraanblokfluitisten prachtige muziek geschreven. Dat is te horen als Anneleeen van der Welle een aantal delen uit de partita in Bes-gr van G. Ph. Telemann speelt. De jongste leerlingen spelen leuke liedjes uit hun methode, waaronder de favorieten ‘De Zilvervloot’ en ‘De dronken zeeman’. Het ensemble About Twelve speelt driestemmige stukjes en een vijfstemmige bewerking van het Joodse lied 'Kol Dodi' op sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit. Johanna van Papeveld en Annemijke Rikkers brengen muziek met een swing van D. Hellbach ten gehore. Dat musiceren op elke leeftijd een genot is, bewijzen twee 70-plus-dames die twee marsen spelen op sopraan- en altblokfluit, met pianobegeleiding.