Middelharnis - Spannend én stoer: voor de eerste keer een concert geven. Levi Visser, Cédric Visser, Floris Visser en Mason Damad gaan het doen. Op dinsdag 22 maart spelen ze piano in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Samen met enkele andere leerlingen van Piet Westhoeve, pianodocent van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee, én een aantal dwarsfluitleerlingen van docente Lisette van den Broek. "U en jij bent van harte welkom!" Lees meer >>

De Olympic Procession klinkt, terwijl Mason Damad leuke pianostukken uit de methode van Hal Leonard ten gehore brengt. Het publiek kan daarnaast genieten van de combinatie piano en dwarsfluit.

Dwarsfluitleerlingen spelen ook solo en als duo. De leerlingen die optreden volgen al enige tijd les. Het publiek kan dus wat verwachten… Zo speelt Marlisa Driece de levendige Valse Gracieuse van Wilhelm Popp en laat Catelijne Hoogenboom de warme klank van de altfluit klinken in twee solostukken. Willemijn Verburg speelt de romantische Serenade van Woodall en Meredith van de Velde fluit haar lievelingsstuk: de Sailors Hornpipe.

“Het is altijd bijzonder als leerlingen de kans krijgen om met een professioneel pianist als collega Piet Westhoeve samen te spelen. Dat is inspirerend en de leerlingen groeien daar muzikaal heel erg van”, zegt dwarsfluitdocente Lisette van den Broek. “De meeste leerlingen doen ook binnenkort hun – door corona uitgestelde – examen en hebben nu de gelegenheid om de ingestudeerde stukken op het podium ten gehore te brengen.”

Wie dit wil meemaken, moet op dinsdag 22 maart in de Rabobankzaal van het Diekhuus zijn. Aanvang: 19.15 uur.