Goeree-Overflakkee - Ook dit jaar vieren we de verjaardag van onze Koning anders dan anders. Er is hard gewerkt aan een landelijk programma voor Koningsdag 2021. Het thema dit jaar is ‘saamhorigheid’. In een videoboodschap op www.live-go.nl feliciteert burgemeester Ada Grootenboer onze Koning en gedecoreerden en wenst ze alle inwoners een fijne Koningsdag toe. Er is gekeken naar een leuke invulling voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen. "Hang de vlag en wimpel uit. Hans van Heemst speelt op de beiaard in de toren van Goedereede en samen zingen we bij de voordeur het Wilhelmus..." Lees hieronder meer.

AGENDA 27 APRIL 2021

06.23 uur - Hang de vlag en wimpel uit!

De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) vraagt iedereen om vroeg uit de veren te gaan om vlag en wimpel uit te hangen. Volgens het protocol doe je dat op deze dag wanneer de zon opkomt. Doe dit voor de jarige koning en voor elkaar!

09.30 uur - Beiaardier speelt liederen en de klokken luiden

Van 9.30 tot 10.30 uur speelt Hans van Heemst op de beiaard in de toren van Goedereede. De beiaardier brengt bekende (vaderlandse) liederen rond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar) ten gehore. Tussen 9.55 en 10.00 uur zullen er klokken op Goeree-Overflakkee luiden als teken van verbinding.

10.00 uur - Gezamenlijk het Wilhelmus zingen

Om 10.00 uur kan iedereen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee zingen. In Goedereede speelt ook beiaardier Hans van Heemst het Wilhelmus.

14.30 uur – Beiaardier speelt liederen

Van 14.30 tot 15.30 uur speelt beiaardier Jan Bezuijen liederen in de toren van Goedereede.

Lees hier alle informatie over de landelijke Koningsdag viering. Op koningsdagthuis.nl staan tips en ideeën om Koningsdag thuis te vieren.

Videoboodschap burgemeester

In een videoboodschap vanaf de toren in Goedereede feliciteert burgemeester Ada Grootenboer onze Koning en gedecoreerden. Daarnaast wenst ze alle inwoners een fijne Koningsdag toe. De video staat vanaf 27 april op: www.live-go.nl.

Fotoactie Goeree-Overflakkee

We zijn heel benieuwd hoe u Koningsdag op Goeree-Overflakkee viert. Laat het ons weten! Maak een feestelijke foto of video en mail deze naar koningsdag@goeree-overflakkee.nl. We verzamelen de foto’s en plaatsen deze als speciale collage in de krant.