Nieuwe-Tonge - Maandagvond 11 maart 2019 was er een feestelijke bijeenkomst in de grote zaal van Ons Dorpshuis. De vitrine van stichting Podium werd officieel overgedragen. Muziekvereniging Apollo zette de feestelijkheden kracht bij met enkele vrolijke nummers.
Bas de Vos, secretaris van stichting Podium is blij met deze mooie locatie voor een van de twintig vitrines die de stichting beheert. De exposities wisselen elke 6 weken en elke 30 a 40 weken is er een grote wissel naar een andere regio/voormalige gemeente. Lees hieronder meer, door Maria Evers.

Bas de Vos vertelt enthousiast: “De kast kan dienen om een hobby of een verzameling te laten zien, maar ook bedrijven kunnen de vitrine vullen. Zo heeft de firma Breston, toevallig ook uit Nieuwe-Tonge, interesse om de volgende keer in de vitrine, modellen van door hen ontworpen installaties te plaatsen.”
15 jaar geleden nam Herman Maas uit Stad aan het Haringvliet het initiatief tot oprichting van de stichting Podium. “Inmiddels staan in bijna alle dorpskernen vitrines. Voor Herkingen zoeken we nog een goede, openbaar toegankelijke locatie. En mogelijk kunnen we ook op Goedereede-Havenhoofd ergens terecht.” De Vos wil graag de kring uitbreiden en roept mensen op om na te denken over een mooie invulling van de vitrine. “In principe kun je op deze manier gratis aandacht vragen voor wat je doet, verzamelt of spaart. Je hebt er geen omkijken naar, want onze vrijwilligers zorgen voor de wisselingen in ons roulatiesysteem.”
Terug naar vandaag. De heer Simon Admiraal uit Nieuwe-Tonge, die al vijftig jaar modelbouw als hobby heeft, is met zijn vrouw aanwezig om het officiële moment mee te maken. Van de stichting Podium zijn ook penningmeester Rob van de Zande en algemeen bestuurslid Hans Lammers aanwezig. Tevens zijn het bestuur van Ons Dorpshuis, de voorzitter van de Ring van Oranje en de leden van de Dorpsraad aangeschoven. Mevrouw Ciska Koole, beheerder van Ons Dorpshuis is heel blij met de vitrine. Creatief als ze is, borrelen er al allerlei ideeën bij haar op om combinaties te maken van activiteiten in het teken van het onderwerp in de vitrine.

Tekst en foto's Maria Evers