Regio - Op vier woensdagen in augustus 2018, staat aan de rand van Ouwerkerk, in de buurt van het Watersnoodmuseum, een helikopter paraat om bezoekers de (Zeeuwse) sporen van de watersnoodramp van ’53 ook vanuit de lucht te laten zien. Bezoekers van het museum krijgen een fraaie korting voor deze vluchten, waarvan de eerste 1 augustus plaats heeft. Lees hieronder meer.

Op woensdagmiddag 1, 8, 15 en 22 augustus, staat er tussen 12 en 17 uur een helikopter gereed om de lucht in te gaan. De helikopter vertrekt in de buurt van het Watersnoodmuseum: vanaf een akker aan de Vissersweg in Ouwerkerk, circa 100 meter ten noorden van Duikcentrum Diving Duuveland. Voor deze unieke activiteit werkt het museum samen met Prince Helicopters uit Zierikzee.

Rampgebied
Vanuit de lucht zijn de gevolgen van de watersnoodramp duidelijk zichtbaar in het landschap. De helikopter vliegt over de caissons bij Ouwerkerk, die in 1953 gebruikt werden voor de sluiting van het laatste dijkgat in het Rampgebied en waarin nu het Watersnoodmuseum is gevestigd. Vervolgens is er de mogelijkheid om door te vliegen naar de Schelphoek, waar de impact van de Ramp op het landschap nog duidelijk zichtbaar is.

Tijdens de vlucht wordt het verhaal verteld van Rudolf Idzerda en Taco Mulder. Zij brachten in de dagen na de Watersnoodramp meer dan 100 mensen in veiligheid met de enige helikopter die Nederland toen bezat, de Sikorsky S-51, ofwel “Jezebel”.

Op vertoon van het entreebewijs van het Watersnoodmuseum krijgen deelnemers tien euro korting op de rondvluchten, zij betalen € 39,95 in plaats van € 49,95 per persoon. Meer informatie over de vluchten in augustus is te vinden op de website van het watersnoodmuseum.

Activiteiten zomerperiode
Gedurende de zomervakantie worden er naast de helikoptervluchten ook andere activiteiten georganiseerd door het Watersnoodmuseum. Zo zijn er elke dinsdag, woensdag en donderdag gratis rondleidingen ‘voor het hele gezin’, gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum. Op zondag 12 en 26 augustus neemt een gids de bezoekers mee door het Krekengebied, dat het Watersnoodmuseum omringt. Op zaterdag 11 augustus is er een Krekentocht die start vanaf het museum, waarbij er wandelroutes zijn uitgezet van 6 tot 40 kilometer. Voor meer informatie en tijden kunt u terecht via deze link.