Oude-Tonge - De Watersnoodramp staat vooral bekend als een ramp die Zeeland trof. Echter, ook grote delen van Zuid-Holland zijn overstroomd. Goeree-Overflakkee behoort tot de zwaarst getroffen gebieden. Om het verhaal levend te houden, zijn ambassadeurs opgeleid die het verhaal van de Watersnood vertellen. De eerste rondleiding start donderdag 26 juli. Lees hieronder meer.

Tijdens een uitgezette Watersnoodramp-wandelroute wordt in Oude-Tonge door ambassadeur Jaap van Nieuwenhuizen aandacht besteed aan de Deltawerken, de vroegere veiligheidssituatie van het eiland, de plekken van de dijkdoorbraken en het verhaal daarbij, de aanpak van het dijkherstel, de evacuatie en de wederopbouw. Er zijn in totaal vier rondleidingen gepland in Oude-Tonge rondom het thema van de Watersnoodramp. bekijk hieronder alle data.

Wanneer?

  • Donderdag 26 juli om 14.00 uur
  • Zaterdag 28 juli om 14.00 uur
  • Woensdag 1 augustus om 14.00 uur
  • Zaterdag 4 augustus om 14.00 uur

Aanmelden

U kunt zich voor een rondleiding aanmelden bij VVV Goeree-Overflakkee. Dit kan via e-mail: info@vvvgoeree-overflakkee.nl of telefonisch via 0187-68 17 89. Het verzamelpunt voor de rondleidingen is bij het beeld van de 'Kaoiwerker' op de Kaai in Oude-Tonge.