Sommelsdijk - De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Donderdagavond 5 oktober 2017 start de KCE een avondcursus over Modern Realisme. De docent is Frank Swagemakers. Het Nederlands Realisme bestaat ruim 100 jaar. De kunstenaars bouwen voort op een traditie van zorgvuldige ambachtelijkheid en technische perfectie. Hierdoor ontstaat bij elk van hen een werkelijkheid die soms toch niet een echte werkelijkheid is. Lees hieronder verder en geef je op.

"In deze cursus zult u de ontwikkeling zien van de schilderkunst vanuit de 19e eeuw, die in dit geval niet leidde tot het Impressionisme maar tot een sterke drang naar het realisme, wat in de 20e eeuw als vanzelf uitmondde in het Surrealisme èn in het zogenaamde Magisch Realisme. Met name Vlaamse en Nederlandse schilders ontwikkelden zich tot die laatste stroming." Voor belangstellenden wordt deze cursus afgesloten met een excursie naar het museum More op zaterdag 25 november. Het museum More in Gorssel is het grootste museum voor Modern Realisme. De eigen collectie bestaat uit werken van Carel Willink, Charley Toorop, Jan Mankes, Pyke Koch en werken van latere kunstenaars als Erwin Olaf, Marlene Dumas en Ruud van Empel.

De kosten van de cursus bedragen slechts €37,50. De cursus bestaat uit drie donderdagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur. De cursusdata zijn: 5 en 19 oktober en 9 november. Locatie: Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, kijkt u dan op de website van kcego.nl.