Sommelsdijk - Op dinsdag 10 oktober 2017 vindt in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk de voorstelling ‘Kom naar voren!’ plaats, ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie in een afwisselende, muzikale voorstelling. Lees hieronder verder en geef u van tevoren op.

In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken!

De voorstelling begint om 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. De toegangsprijs is €5,00. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Na afloop is er nog een drankje.

In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen is het gewenst dat u zich vooraf opgeeft bij onze secretaris, de heer J. de Vries, via de website, per mail of telefonisch via (0187-)602585.