Sommelsdijk - Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2017-2018 is uit. Hierin staat alle informatie over de KCE-activiteiten. Er worden cursussen en excursies aangeboden en KCE heeft een aantal interessante lezingen op het programma staan. Het programmaboekje zal ieder, die recent aan onze activiteiten heeft deelgenomen, in de brievenbus gevonden hebben. Anders is het af te halen bij de bibliotheken, bij het VVV. Lees hieronder meer.

Er worden zes cursussen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er twee worden afgesloten met een excursie. De docenten Frank Swagemakers, Imelda van der Linden en Hans van der Wulp zijn bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten. Onderwerpen als Symboliek, Impressionisme, Historische Romans, Muziek en Romantiek en Modern Realisme zijn de thema’s van de cursussen.

Ook voor het aankomend seizoen worden er bustochten georganiseerd; er is een excursie naar museum More in Gorssel waar modern realisme bekeken kan worden en er is een excursie naar de Hermitage van Amsterdam. Daar zijn een aantal topstukken van Rembrandt te zien die na verkoop aan Rusland niet meer in Nederland te zien zijn geweest. Ook staat dit jaar een opera voorstelling op het programma en mag een bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam met een Zaterdagmatinee concert niet ontbreken.

De KCE heeft wederom een aantal interessante lezingen. In maart vertelt Imelda op verfrissende wijze over de Oogappels van de Tsaren en zal Martina Westdorp de luisteraar meenemen in het leven van schilder Jan van Os. Geboren in Middelharnis en wereldberoemd geworden.

Of bekijk het gehele aanbod op www.kcego.nl of op facebook.