Middelharnis - Op vrijdagavond 13 oktober 2017, 20:15 uur komt 'De 100-jarige man' naar het Diekhuus in Middelharnis om zijn verhaal te vertellen. De voorstelling voor volwassenen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonas Jonasson. Dit boek was vanaf de verschijning in 2011 een wereldwijde hit en is in diverse talen vertaald. Vanaf half september zijn er in de bibliotheek va Middelharnis meerdere exemplaren van het boek beschikbaar. Verteltheater 'De 100-jarige man die uit het raam klom'wordt gehouden in Het Diekhuus, toegang €12,50/leden van de bibliotheek €10,00. Lees hieronder meer.

De 100-jarige man die uit het raam klom……en verdween

Acteur en meesterverteller Eric Boris kruipt in de huid van de 100-jarige Allan Karlsson, die op zijn 100e verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Zijn unieke kijk op het leven en de wonderlijke lieden die zijn pad kruisen maken van ‘De 100-jarige’ een feest.

Het begint met een koffer, een koffer vol crimineel geld. Criminelen, politie, het bejaardenhuis, de pers. Iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke club mensen om hem heen. O ja, en een olifant.

In de voorstelling voor volwassenen komt ook het andere verhaal aan bod; het verhaal van Allan’s leven tot aan het moment dat hij het raam uit stapt. Allan blijkt een wonderlijk leven geleid te hebben, waarin hij niet alleen de hele wereld over geweest is, maar ook zo’n beetje alle groten der aarde heeft ontmoet en hier en daar geholpen met wonderlijke zaken. Van Franco in Spanje, tot Mao in China, meerdere presidenten van Amerika, Einstein enz enz. De hele wereldgeschiedenis trekt in een bonte stoet voorbij.