Ouddorp - Woensdag 30 augustus 2017 vertoont De Overkant de film: Lion. Lion vertelt het (waargebeurde) verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley (lees hieronder meer). De film wordt vertoont op woensdagavond om 19:30 uur, aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. De Overkant is open vanaf 19.00 uur.

Als vijfjarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt.

Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller Mijn lange weg naar huis. De verfilming kent een sterrencast waaronder, Nicole Kidman, Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Kaartjes kosten € 7,50 en is inclusief koffie of thee. Kaartjes via VVV telefoon 0187-681789