Ouddorp - Jan Baks, natuurfotograaf en woonachting in de gemeente Goeree-Overflakkee, maakt prachtige foto’s van o.a. Goeree-Overflakkee. Op donderdagavond 20 juli 2017 zal Jan Baks u, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Delta. Hij neemt u mee op een virtuele vaartocht via de Biesbosch naar het Haringvliet richting de zee. Onderweg komen we langs het eiland Tiengemeten, de Slijkplaat, de Scheelhoek en passeren de Haringvlietsluizen. Lees hieronder verder en bestel uw kaarten.

“Buitengaats zien we het Quackjeswater, de duinen, de Kwade Hoek en de Voordelta .Wat is er bekend over de plannen aan de noordrand van het Haringvliet, wat men het droomfonds noemt?

Marijke van de Staak, projectleider van de nieuw te bouwen Spiekkoepel(een observatiehut in het Haringvliet, om vogels te kijken) zal aanwezig zijn om tijdens de presentatie de laatste ontwikkelingen te vertellen.

Zij werkt aan dit project namens Vogelbescherming, WNF,Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland en Ark aan dit project. Zij is in dienst bij Vogelbescherming.

We komen op onze route ijsvogels, zwanen, zilverreigers, de grote stern, de blauwborst en veel andere vogels tegen. In de duinen kijken we naar de planten die daar groeien en in de Voordelta bezoeken we de zeehonden.

Na de pauze is er een serie met muziek over de Kroeskoppelikaan.

Houdt u van de natuur en wilt u graag hierover geïnformeerd worden dan wordt deze avond van harte aanbevolen. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp telefoon: 0187-681789.”

Kijk ook op janbaks.nl voor foto's over Goeree-Overflakkee.