Middelharnis - Op donderdagavond 6 juli 2017 vindt in de historische vissershaven in het centrum van Middelharnis alweer de vierde editie plaats van “Musica Nautica”. Vanaf een ponton in de haven zal het fanfareorkest van koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo een programma verzorgen dat geheel bestaat uit de soundtracks van beroemde films en de herkenningstunes van bekende TV-series. Vele filmklassiekers komen voorbij zoals Star Wars, Pirates of the Caribbean en The Good, the Bad and the Ugly, en ook een speciale “TV Mix” ontbreekt niet op het programma. Lees hieronder meer.

Het concert in de haven krijgt dit jaar nog een extra bijzonder tintje, want de muzikanten van Sempre zullen deze avond voor het eerst optreden onder leiding van hun nieuwe dirigent Erik Rozendom. Erik, geboren in het Twentse Rijssen maar al een tijdje woonachtig in het Brabantse Hooge Zwaluwe, heeft onlangs met succes zijn studie directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond. Als hoornist is hij al geruime tijd verbonden aan de musical “Soldaat van Oranje” en als arrangeur bewerkte Erik al vele werken voor fanfareorkest, waaronder het muzikale sprookje “Peter en de Wolf” van Prokofjev dat Sempre eerder dit jaar nog speelde tijdens het Familieconcert.

Erik dirigeert momenteel een drietal orkesten in West-Brabant en is sinds eind mei dus ook verbonden aan Sempre.

Musica Nautica IV begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. In het voorprogramma treedt het opleidingsorkest van Sempre op – uiteraard ook onder leiding van Erik Rozendom – en de afterparty van het concert wordt muzikaal omlijst door Sir Olivers Bigband uit Den Bommel.

Musica Nautica IV is een co-productie van koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo en watersportvereniging Flacquee. Licht en geluid zijn wederom in de vertrouwde handen van FrameWave. Let op: bij slechte weersomstandigheden gaat het concert niet door!

Kijk voor meer informatie op www.sempremiddelharnis.nl of volg op Facebook.