Goeree-Overflakkee - "Boeren, burgers en buitenlui", dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Dit jaar sluit de gemeente Goeree-Overflakkee aan bij het landelijke, veelzijdige thema van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2017. Met de drie begrippen, ‘Boeren, burgers en buitenlui’, was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, kermissen en volksvermaak. Het thema is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd. Lees hieronder verder en doe mee.

Evenals vorige jaren heeft de 'werkgroep Openmonumentendag', de monumenteneigenaren, stichtingen en historische verenigingen van Goeree-Overflakkee opgeroepen om zich (weer) aan te melden om mee te doen met Open Monumentendag op zaterdag 9 september. Door medewerking van vele monumenteneigenaren, stichtingen en verenigingen kunnen inwoners en andere belangstellenden op deze dag kennismaken met een interessant deel van de Nederlandse geschiedenis op Goeree-Overflakkee.

Vragen?

Heeft u vragen over Open Monumentendag, dan kunt u contact opnemen mevrouw Ada Overwater (Beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur) via het algemene telefoonnummer 14 0187 of via de mail.