Sommelsdijk - Bekijk weer een nieuwe expositie in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Deze duurt van 6 juli tot 6 september 2017. U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op de zondagen 16 juli, 6 en 20 augustus en 3 september (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), en op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. U bent van harte uitgenodigd voor de bijzondere woestijnexpositie, die Nelleke van Nieuwenhuijzen heeft samengesteld. Bij het zien van deze expositie kunt u nader kennis maken met haar passie voor de woestijn. Lees hieronder meer.

Door haar manier van fotograferen weet ze intrigerende momenten en details, die ze tijdens haar woestijnreizen ervaart en beleeft, vast te leggen. Nelleke heeft de laatste 11 jaar verschillende tochten met een kameel, te voet en met een 4WD door de Westelijke woestijn, de Sinaïwoestijn in Egypte en de prachtige zandvlaktes met Prehistorische rotstekeningen/gravures in Zuid-Algerije gemaakt.

De fascinerende schoonheid van de woestijn, de stilte, de oneindigheid, de ruimte en de bijzondere lichtval geven het ongrijpbare van het landschap weer. Het fotograferen is voor Nelleke een manier om haar gevoelens in foto’s vast te leggen, tevens blijkt uit haar foto’s, dat ze nadenkt over de diepere betekenis van het leven.

In de woestijn ben je één met de natuur, je ontdekt hoe weinig je nodig hebt. Genieten van elke minuut in de woestijn, slapen onder een overweldigende sterrenhemel, lopen in het zand, het niets, het alles, dit intense gevoel toelaten in je hart. Bij enkele foto’s heeft Anne Hanse gedichten gemaakt, zij laat op haar manier zien wat er in de foto leeft. Anne is lid van de Reizende Dichters op Goeree Overflakkee.

Nelleke's website: www.woestijn.net.