Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert vanaf maandagavond 27 februari 2017 een cursus over de collectie van het Museum van de Schone Kunsten in Lille met aansluitend een dagexcursie naar de Franse stad. De docent is kunsthistoricus Frank Swagemaker. De collectie van het museum van Schone Kunsten in Lille is schitterend en wordt alleen overtroffen door het Louvre in Parijs. Naast beeldhouwkunst, keramiek toont het museum de mooiste werken van Renoir, Monet en Picasso. De cursus bestaat uit vier maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur. De cursusdata zijn: 27 februari, 13 en 27 maart en 10 april in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Lees hieronder verder.

De collectie in deze dichtstbijzijnde grote Franse stad is zeer bijzonder. Naast beeldhouwkunst en keramiek toont het museum werken van de beroemdste meesters uit de 15de tot en met de 18de eeuw, schilderijen van Renoir, Monet en Picasso en de mooiste voorwerpen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Op basis van deze museumcollectie voert de cursus u mee op een tocht door de hele kunstgeschiedenis. U hebt dan direct weer zicht op de verschillende perioden en stijlen. Bovendien ziet u de mooiste werken van grote meesters.

"Wilt u de werken ook in het echt zien? Dan nodigen we u uit om mee te gaan met de excursie naar Lille. Deze Franse stad is slechts drie uur rijden van ons vandaan. De excursie vindt plaats op zaterdag 22 april. De excursie is niet inbegrepen in de prijs en kan ook los van de cursus worden geboekt. De kosten van deze cursus bedragen slechts €50,00. De excursie naar Lille bedraagt eveneens €50,00. Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat R. Zoomers, tel. 06-41365591 of mailen. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website."