Ouddorp - Voor de derde keer is er een expositie in de Overkant van kunstenaars, leden van de kunstenaars vereniging KunstPlus, platform voor professionele kunstenaars op Goeree-Overflakkee. De Overkant biedt elk jaar KunstPlus de mogelijkheid om een expositie te verzorgen. Dit keer met maar liefst 3 kunstenaars. Op zaterdag 14 januari 2017 zijn ze ook alle drie aanwezig in de Overkant. Een uitgelezen gelegenheid om de expositie te bezoeken. De drie exposanten zijn: Dorien Weltevrede, Theo Mastenbroek en Jos de Beer. Lees hieronder verder.

Over de kunstenaars: Jos de Beer komt met abstract ruimtelijk werk. Natuurlijke en organische vormen zijn voor Jos bronnen van inspiratie. Jos werkt voornamelijk met steensoorten als albast, serpentijn en speksteen.

Dorien Weltevrede maakt van klei kunst-gebruiksvoorwerpen. Ze voegt kunst en gebruik samen. Theo mastenbroek is fotograaf, geboeid door abstractie. Hij is een “klassiek” fotograaf: het beeld zien en ter plaatse de foto componeren spreekt hem meer aan dan het later manipuleren van het beeld. Te zien zijn subtiele kleurendrukken en zwart-wit foto’s.

Deze bijzondere expositie van KunstPlus is dus te zien in de Overkant. Zaterdag 14 januari zijn de kunstenaars zelf aanwezig. De Overkant is open van 11.00 tot 17.00 uur. Elke zaterdag is de Overkant open. Soms is er op zaterdag (ook) een feestelijke bijeenkomst. Even bellen is dan handig, dit kan via telefoon 0620176052.