Op dinsdagmiddag 20 maart 2012 om 14:00 uur tekenden wethouder v/d Berg en de heer v/d Valk in het gemeentehuis van Middelharnis een overeenkomst inzake 'Oudeland in Sommelsdijk'. FidesWonen heeft eerder aan de Klaver in Sommelsdijk enkele woningen gesloopt. De opdracht is gegaan naar aannemer Kroon uit Den Bommel.

Het wijzigingsplan voor dit gebied is kortgeleden vastgesteld, waardoor op korte termijn de omgevingsvergunning verleend kan worden. Nu de tekening van de overeenkomst plaats heeft gevonden start FidesWonen met de eerste aanzet om het gebied 'Oudeland' te ontwikkelen. Op de plek waar de gesloopte woningen stonden zal een appartementenblok worden gebouwd.

Dit is de eerste fase, in de tweede fase komen er nog twee gebouwen bij (op de foto is het eerst het gebouw links nu aan de beurt, de twee rechter gebouwen volgen in fase twee). 13 jaar geleden is het stuk grond al gekocht door Fides, in april wordt er waarschijnlijk aangevangen met de werkzaamheden. Normaliter gaan woningen minimaal 50 jaar mee. Deze woningen waren nog maar 35 jaar oud, maar door de vraag van overheid en bewoners heeft men doen besluiten om toch al nieuw te gaan bouwen en zo ruim te voldoen aan ieders wensen.