Wethouder Wieringa heeft op vrijdag 14 oktober het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s op Goeree-Overflakkee officieel in gebruik genomen. Hij deed dit door een elektrische auto, beschikbaar gesteld door Greenwheels, op te laden. Het oplaadpunt is te vinden op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Middelharnis en biedt de mogelijkheid om twee elektrische auto’s tegelijk op te laden.

Voor de gemeente Middelharnis is het de eerste stap in het stimuleren van elektrisch vervoer op het eiland als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Door met elektrische auto’s, fietsen en scooters en uiteindelijk zelfs met lokaal opgewekte duurzame energie te rijden draagt Middelharnis bij aan een schonere leefomgeving. Elektrisch rijden is stiller, schoner en zuiniger dan benzine, diesel of LPG.

 

Schone lucht en verminderen parkeerdruk
Naast elektrisch rijden is ook het delen van een auto (met bijvoorbeeld Greenwheels) beter voor het milieu. Het draagt bij aan schone lucht en helpt bovendien de parkeerdruk te verminderen. Meer informatie is te vinden op www.greenwheels.nl  

 

e-Laad

Het oplaadpunt is geplaatst in samenwerking met stichting e-Laad. Deze stichting, bestaande uit de netbeheerders van Nederland, heeft als doel om 10.000 oplaadpunten in Nederland te realiseren om zo elektrisch rijden te stimuleren en kennis op te doen met betrekking tot het elektriciteitsnet. Stichting e-laad is “verheugd dat de gemeente Middelharnis bijdraagt aan het bereiken van onze doelstelling. In de toekomst zal elektrisch rijden veel gebruikelijker worden, het realiseren van oplaadpunten draagt bij aan het versnellen van de groei”.  Verdere informatie over hoe het oplaadpunt is te gebruiken en hoe een oplaadpunt aangevraagd kan worden is te vinden op www.e-laad.nl.