9 februari 2024, Middelharnis - Op 5 februari jl. hebben leerlingen van RGO College, samen met vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, medewerkers van Disgover en wethouder Henk van Putten deelgenomen aan een ‘serious game’ over mobiliteit in de regio. Lees meer >>

Vervolg

Maar wat is een serious game? Een serious game is een spel dat, naast vermaak, tot doel heeft om op een speelse manier serieuze onderwerpen te verkennen. Het draagt bij aan bewustwording, het ophalen van behoeften en plezierig leren.

5 februari stond in het teken van het verkennen van de behoeften van RGO College leerlingen met betrekking tot hun vervoerskeuzes. Hoe verplaatsen zij zich op Goeree-Overflakkee? Met de bus? De fiets? En is dat de beste optie? Tijdens het spel gaven de leerlingen inzicht in de keuzes die de provincie moet maken op het gebied van mobiliteit.

Bij RGO College markeert deze serious game de start van het nieuwe WON-programma binnen het vwo. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Tijdens deze lessen maken leerlingen kennis met verschillende soorten wetenschap. Dit jaar staat het thema ‘mobiliteit’ centraal. Het is nu aan de leerlingen van 2 vwo om de inspiratie die zij hebben opgedaan tijdens de serious game om te zetten naar een onderzoek.

Tekst en foto RGO College GO