29 januari 2024, Middelharnis - Afgelopen donderdag 25 januari organiseerde het Platform VMBO Zorg & Welzijn de netwerkbijeenkomst regio midden-west in de Beroepscampus. Het thema van de middag was buitenschools leren en motivatie. "Hoe krijg je leerlingen gemotiveerd?" Lees meer >>

Vervolg

De teamleider van het vmbo van de CSG Prins Maurits vertelde meer over het concept van de Beroepscampus. Het doel is om iedereen op het eiland te houden wat betreft leren, werken en wonen. De samenwerking tussen de RGO Middelharnis en de CSG Prins Maurits met alle profielen is uniek. Er zijn binnen de Beroepscampus doorlopende leerlijnen naar het mbo voor de profielen Zorg & Welzijn, Energie en Techniek, Dienstverlening en Handel, Groen en Agro. Ook is er verbinding tussen het onderwijs, de ondernemers en de overheid.

De sectieleiders van Zorg & Welzijn hebben een presentatie gegeven over hoe ze het vak vormgeven. Ze vertelden over de mooie samenwerking met lokale organisaties zoals Nieuw Rijsenburgh, CuraMare, Gemiva, de kinderopvang, sportinstellingen en basisscholen. Het is belangrijk dat onze leerlingen ervaring opdoen in de praktijk.

Na afloop was er gelegenheid om de Zorg & Welzijn lokalen te bezoeken en te netwerken. In maart worden er nog drie regiobijeenkomsten georganiseerd. De landelijke dag van het Platform VMBO Zorg & Welzijn is 6 juni in Amersfoort.

Tekst CSG Prins Maurits

Foto:

Op de foto sectieleiders Zorg & Welzijn Mariska Roos en Janneke Grinwis