Sommelsdijk - Vroeger was het heel gewoon om iets wat kapot was te repareren. Tegenwoordig wordt iets wat niet meer functioneert al snel weggegooid en vervangen. Waardoor de afvalberg groeit en veel grondstoffen verloren gaan. "Met wat tijd, aandacht en een heleboel gereedschap zijn veel kapotte spullen weer bruikbaar te maken. ..." Welkom op zaterdag 7 oktober bij Repaircafé in Sommelsdijk. Lees meer >>

>>vervolg

Met wat tijd, aandacht en een heleboel gereedschap zijn veel kapotte spullen weer bruikbaar te maken. Soms met een kleine ingreep zoals een nieuwe stekker of een loszittend draadje. Soms moet een apparaat helemaal uit elkaar gehaald worden.

De vrijwilligers van Repair café Goeree Overflakkee hebben daar veel ervaring mee. Niet alles is goed te repareren maar ongeveer de helft van de spullen die onze bezoekers meebrengen gaat aan het eind van de ochtend gerepareerd mee naar huis. Zaterdag ochtend 7 oktober vanaf 10 uur is het Repair Café geopend in de kantine van Goed voor Goed . Adres Gerard van Walschap weg 9 te Sommelsdijk. Door samen met u kapotte spullen te repareren verkleinen we de afvalberg. Op 7 oktober kan er geen naaiwerk gedaan worden.

Reparaties

Voor reparaties aan computers, tablets en mobieltjes zijn wij niet ingericht. Daarvoor verwijzen we u graag naar de lokale ondernemers op dit gebied

Reparaties zijn gratis, ze worden uitgevoerd door onze vrijwillige reparateurs samen met u. Nieuwe onderdelen komen voor uw eigen rekening. U kunt deze meebrengen als u komt. Of u zoekt samen met de vrijwilligers uit wat u nodig heeft. Dan kunt u op een volgende repair ochtend mét de juiste onderdelen samen verder werken. Uw vrijwillige bijdrage gebruiken we voor de vaste kosten van ons café. De artikelen graag schoon en droog aanbieden. De vrijwilligers zien u graag vanaf 10.00 uur bij Goed voor Goed, Gerard Walschapstraat 9 te Sommelsdijk. Aanname reparaties tot 12.00 uur. Bij grote drukte en voor ingewikkelde of tijdrovende reparaties moeten wij de aanname helaas eerder sluiten.

Voor meer informatie: www.repaircafego.nl en www.Repaircafe.org