27 september 2023, Dirksland - Nu de zomervakantie weer achter de rug is, komen ook de activiteiten en evenementen bij de SVIK weer op gang. Voor jong en oud is er dit najaar weer van alles te doen in de Victoriahal in Dirksland. De SVIK streeft ernaar om een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen te organiseren, waarmee zij een aanbod neerzetten dat passend is voor alle leeftijden en interesses. "Vele Flakkeeeënaars en bezoekers uit de omstreken kennen de Victoriahal ("de Vic" in de volksmond) van danslessen, bingoavonden en/of de avondjes disco uit hun jeugd. Tegenwoordig zijn de activiteiten van de SVIK verder uitgebreid.." Lees meer >>

>>vervolg

Vele Flakkeeeënaars en bezoekers uit de omstreken kennen de Victoriahal ("de Vic" in de volksmond) van danslessen, bingoavonden en/of de avondjes disco uit hun jeugd. Tegenwoordig zijn de activiteiten van de SVIK verder uitgebreid en is er elke dag wel iets te doen in of vanuit de Victoriahal. Denk hierbij aan verschillende sporten, zoals darten en line dancing. Maar ook aan maatschappelijke dingen, zoals de wandelclub, muziekvereniging en “Samen koken, samen eten’. Tevens zijn de diverse evenementen die de SVIK organiseert ook uitgebreid. Tijdens alle activiteiten en evenementen blijft de SVIK zijn doel, ‘voor elkaar en met elkaar’ hoog in het vaandel dragen. Zo moeten alle activiteiten voor iedereen te bezoeken zijn op een vertrouwde, veilige en laagdrempelige manier.

Voor jong, ouder en/of minderbedeelden

Niet alleen is er een grote diversiteit in activiteiten en evenementen, maar de SVIK neemt ook het aanbod voor jong, ouder en minderbedeelden heel serieus. Met bijvoorbeeld gratis te bezoeken activiteiten waar bezoekers een hapje kunnen eten, een groepswandeling kunnen maken, hun creativiteit kunnen delen of hun hobby uit kunnen voeren. Op de woensdagavond vinden in de verschillende zalen gezellige dart- en zangavonden plaats en zijn jong en ouder goed vertegenwoordigd. Op muzikaal gebied kunt u in de Victoriahal alle richtingen op en hebben er een aantal nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. Sinds dit seizoen verzorgen ‘Gemengd Koor Excelsior’, ‘het Flakkees Piratenkoor’ en de Dirkslandse muziekvereniging hun oefeningen en bijeenkomsten vanuit de Victoriahal. Voor de allerkleinsten is een bezoek aan speeltuin ‘de Flierefluiter’ ook echt een aanrader. De speeltuin is overzichtelijk en tegen een zeer kleine vergoeding te bezoeken.

Het aankomende seizoen

Met de herfst in zicht zijn de vaste activiteiten, zoals de tweewekelijkse bingoavonden, weer van start gegaan en is zaterdag 30 september het eerste evenement in de Victoriahal aan de beurt. Bezoekers kunnen van 9.30 – 15.00 uur heerlijk struinen langs rommelmarktkraampjes op zoek naar de mooiste schatten. Maar ook zijn de vrijwilligers weer druk in de weer om de jaarlijkse winterfair op te zetten. Oftewel er staan weer een aantal leuke evenementen op de agenda.

De SVIK organiseert niet alleen activiteiten uit eigen vijver, maar werkt ook vaak samen met verschillende stichtingen, sportverenigingen en/of scholen. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat niet alleen de vaste bezoekers van de SVIK de Victoriahal bezoeken, maar dat er steeds meer bezoekers ‘de Vic’ weten te vinden voor een gezellig dagje of avondje uit.

Avondje uit

Het aankomende seizoen kunnen ook de voeten weer van de vloer en kunnen de jonge en oudere bezoekers genieten van muziek op de uitgaanavonden van ‘de VIC’. Op 28 oktober vindt bijvoorbeeld een heus ‘Oktobe(e)rfeest plaats voor de 18+’er en op 7 oktober een 100% fris feest (alcoholvrije avond) met het thema ‘Pyjama Party’ voor de jeugd van 10 t/m 16 jaar. Voorheen werden de 100% frisavonden georganiseerd met een tweede partij, ‘de Teensparty’. Helaas heeft deze partij ons te kennen gegeven de samenwerking stop te willen zetten. Maar met meer dan 30 jaar ervaring bij de SVIK zelf, hebben zij ervoor gekozen om de organisatie weer volledig in eigen handen te nemen.

Op de social mediakanalen, zoals Facebook, Instagram en TikTok, zullen de evenementen die in de Victoriahal gehouden worden vanaf heden aangekondigd worden als ‘De Vic Events Factory’. Via deze kanalen kunnen ook de toegangstickets verkocht worden voor de evenementen. Zoals u van de vrijwilligers van de Vic gewend bent, willen zij veilige, gezellige en voor iedereen toegankelijk evenementen organiseren. Dit geldt zeker voor deze avonden. Zoals één van de vrijwilligers aangeeft: ’We willen veilige en betaalbare avonden organiseren, waar ik zelf als ouder mijn kind met een gerust hart naartoe durf te laten gaan’.

Vrijwilligers

Al meer dan 40 jaar worden de activiteiten en evenementen georganiseerd en verzorgd door vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk om de diversiteit aan te kunnen bieden. Mocht u interesse hebben om ook vrijwilligerswerk te doen bij de SVIK? Kom dan langs tijdens de activiteiten en/of stuur een mail naar info@svik.nl