28 juli 2022, Stad aan 't Haringvliet - Sinds begin dit jaar kunnen inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet een subsidie aanvragen voor aardgasvrij koken. Gemeente Goeree-Overflakkee: "Deze subsidie wordt uitgebreid, besloot het college vorige week. De uitbreiding van de subsidie zorgt ervoor dat ieder adres in het dorp een aanbod op maat krijgt. Op deze manier worden inwoners en ondernemers ontzorgd..." Lees meer >>

Aanbod op maat als basis voor nieuwe subsidie

Inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet willen een aanbod op maat. Dit blijkt uit gesprekken met inwoners en ondernemers en de uitkomsten van een online vragenlijst. Ieder huis en gebouw is anders. Daarom is de draagvlakmeting die in juni gepland was verplaatst en krijgt ieder adres in het dorp een schouw aangeboden.

Tijdens een schouw komt er iemand langs. Er wordt dan een overzicht gemaakt van de aanpassingen die binnen nodig zijn. Ook geeft de schouw duidelijkheid over de kosten. De resultaten hiervan worden in een rapport gezet en besproken. Als inwoners en ondernemers van het dorp een bevestigingsdocument ondertekenen, kunnen zij hiermee subsidie aanvragen voor elektrische aanpassingen die nodig zijn. Deze subsidie is dus niet alleen voor aardgasvrij koken, maar ook voor het verwarmen met elektrische toestellen en de aanpassingen aan de elektriciteit die nodig zijn. Deze subsidieregeling gaat in als het schouwproces helemaal is ingericht.

Voor het waterstofklaar maken van de woning worden de subsidies gegeven bij voldoende draagvlak. De subsidieregeling voor de waterstofoverstap dus gaat alleen in als meer dan 70% voor een aardgasvrij Stad in 2025 stemt.

Planning schouwen

Op dit moment wordt er gewerkt aan een plan en planning. Wanneer het schouwen start, worden inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet op de hoogte gebracht.

Subsidie aardgasvrij koken nog open

Bent u inwoner en/of ondernemer van Stad aan ’t Haringvliet? En heeft u de subsidie aardgasvrij koken al aangevraagd? Of wilt u hier gebruik van maken zolang dat kan? Dan is dat nog mogelijk tot de nieuwe subsidieregeling start. Het kan zijn dat u bij de nieuwe subsidieregeling recht heeft op een hogere vergoeding. Dan kunt u een aanvullende subsidie aanvragen met het bevestigingsdocument van de schouw dat hiervoor verplicht is.

Vragen?

Zijn er nog vragen? Neem dan contact op met Bobby Groenewoud via 06 -15 48 64 78 of stadaardgasvrij@gmail.com.