Goedereede - Zaterdag 6 april 2019 was er een tweede opruimactie op de Kwade Hoek. Zo'n dertig vrijwilligers, waaronder wethouder Tea Both-Verhoeven, liepen langs de vloedlijn om blikjes, flesjes, plastic bekertjes, visnetten en andere rommel op te ruimen. Eind maart zijn grote hoeveelheden afval aangespoeld op het strand. Om te voorkomen dat het afval zich verder verspreidt in het natuurgebied de Kwade Hoek of weer terug de zee in waait, is twee keer een grote opruimactie op touw gezet. In samenwerking met de werkgroep "Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee" is weer het nodige verzameld om te worden afgevoerd. Lees hieronder verder.

Ondersteuning

Gemeente Goeree-Overflakkee, Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten ondersteunen deze acties van harte. Zo heeft de gemeente afgelopen zaterdag de trekker met aanhangwagen beschikbaar gesteld om het verzamelde afval netjes af te voeren.

Ook meehelpen?

De gemeente ondersteunt al jaren vrijwilligers die mee willen helpen om Goeree-Overflakkee een stukje schoner te maken. Dit doet zij onder andere door het beschikbaar stellen van materiaal zoals afvalzakken, handschoenen en grijpers. Wilt u ook meehelpen? Neem gerust contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0187.