Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week vind u hieronder, evenals de juiste frequenties om op de lokale omroep af te stemmen. Lees meer.

Nieuwe programma's

  • ’t Eiland Actueel – Garnalen pellen en Monumentendag: Stellendamse garnalen met de hand pellen, het gebeurt bijna niet meer op Goeree-Overflakkee. En dat terwijl veel vrouwen uit de omgeving van de vissershaven dit bijna hun hele leven gedaan hebben. In het kader van de Week van de Goereese Vis werd daarom nog een middagje garnalen gepeld bij woonzorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp. Sanne Waldekker (RTV Rijnmond) ging een kijkje nemen en bracht in het kader van Monumentendag ook nog een bezoek aan de toren van Goedereede.
  • Streek Cultuur – Toneelclub De Droage Keeltjes: In september 2017 verzorgde toneelgroep “de Droage Keeltjes” bij het Streekmuseum in Sommelsdijk twee toneeloptredens. Het stuk werd onlangs geschreven door Wim van Ham en Pau Heerschap. Hoor daar hoe in de nevels van de tijd het Sommelsdijk verging in voor- en tegenspoed. Dit is deel 1 van de voorstelling. Joost van den Berg was er bij en maakte er een opname van.
  • Mijn Hobby – Deel 1 Modelbouwboten: In deze serie gaan we op bezoek bij inwoners van Goeree Overflakkee met een bijzondere of aparte hobby. Achter elke hobby schuilt een verhaal. Wat beweegt mensen om voor een bepaalde hobby te kiezen, hoe zijn ze met deze hobby in contact gekomen en wat is er zou leuk aan de hobby. Je kunt het zien in deze serie die een keer per maand uitgezonden word. Deze keer is het onderwerp “modelbouwboten” waarin een paar enthousiaste Ouddorpers te zien zijn.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 33: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie – Oogsttijd op de Boerderij – deel 3: In deze nieuwe 3-delige serie gaan we een kijkje nemen hoe de oogsttijd in vroegere tijden werd beleeft. Hoe ging het er vroeger aan toe en hoe ging men om met de toename van de mechanisatie op de boerderij.
  • De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Jannet Doorn te gast in de huiskamer waarin zij alles komt vertellen over het thema “dag met een lach” Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie Meezingclips– deel 4: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het vierde deel zie je hoe het bekende kinderduo gaat picknicken in het bos. Tante Angelique heeft alles in de picknickmand meegenomen. Alleen mist Clown Jopie de jampot. Tante Angelique wist zeker dat ze deze had meegenomen. De bekende Clown begint te zingen “Olé wie nam de jampot mee”. Verder gaat Clown Jopie in deze aflevering op bezoek op een boerderij. Hier ziet hij allerlei beesten, maar wie komt hij daar nog meer tegen? Een hele grote hond, een mega konijn, een dino en een draak. Het blijken de Knuffels, Huppie, Keffie, Raussie en Drako te zijn van het huisorkest. Op een platte boerenwagen geven de Knuffels een optreden. Wie kan hierbij stil blijven zitten? Natuurlijk sluit deel 4 af met het overbekende “Dag allemaal, tot de volgende keer”.

De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo