29 maart 2018, Ooltgensplaat - De afgelopen weken hebben 26 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat voor het tiende jaar tegen elkaar gedamd om de titel “Damkampioen van de school”. Vanaf januari hebben ze op maandagmiddag, onder leiding van meester Jan Willem, na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen dammen. Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis, maar ook door opa’s, oma’s, ooms en tantes, druk geoefend werd. Het damniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. Lees hieronder verder.

Meester Jan Willem: "Vooral in de fase na de poulewedstrijden werd de spanning hoger en werden er meer remises behaald.

Uiteindelijk bleven er 8 spelers over. Ook zij gingen weer een spannende strijd met elkaar aan ,uiteindelijk werd Jona Huijer uit groep 7 de “Schooldamkampioen”. Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker op zijn kamer zetten. Tweede werd Sjaak-Jan Nipius uit groep 8 (die 2 jaar geleden als groep 6 leerling heel knap 8e werd), derde Tygo de Waal uit groep 7 en vierde Dewi van Dam uit groep 8.

Op de 5e plaats eindigde Reijn Provily uit groep 7, op de 6e plaats Jada van Drongelen uit groep 6, op de 7e plaats Jasper Griffioen uit groep 8 en op de 8e plaats eindigde Jamie Molendijk uit groep 5. Heel knap van Jaimy, want voor het eerst uit de historie van onze dam/schaaktoernooien wint iemand uit groep 5 een beker!

Alle kinderen uit de top 8 kregen ook een beker mee naar huis. De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee. Al met al kunnen we terugzien op een geslaagd Schooldamtoernooi."