Ouddorp - Maandag 27 november 2017 werd een bijzondere dag voor de juf van groep twee op basisschool de Westhoek in Ouddorp. Juf Geerte Rijpma werd namelijk in het zonnetje gezet door de landelijk opererende stichting 'Meer muziek in de klas'. Ze ontving "de loftrompet", een bijzondere award die jaarlijks uitgereikt wordt tijdens het 'Kerstmuziekgala' in Ahoy. "Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich in het basisonderwijs bijzonder ingezet heeft voor muziek. Geerte is leerkracht van groep twee en zet zich in voor het muziekonderwijs op het hele eiland. Zij is zelf zeer muzikaal, inspireert andere leerkrachten hiermee en legt een verbinding met het muziekonderwijs als bestuurslid van het muziekgebouw Goeree-Overflakkee."Lees hieronder verder.

"Geerte is ook actief in de stuurgroep cultuureducatie, omdat ze naast muziek ook andere cultuuruitingen een warm hart toedraagt."

'De Loftrompet' is een bijzondere prijs en juf Geerte is ook op een bijzondere manier "overvallen" en alles is gefilmd door een heuse filmploeg in Ouddorp. Juf Geerte kwam maandagmiddag met een kerstkoets aan bij basisschool de Westhoek in Ouddorp. Hier verwelkomden de kinderen haar en vormde haar eigen klas een erehaag voor haar. Deze opnames zullen ook tijdens het kerstgala, waar ook Koningin Maxima aanwezig is, te zien zijn. Het programma is geregistreerd door de AVRO/TROS en wordt op zaterdag 23 december 2017 om half 9 uitgezonden op NPO1.

"Dus allemaal voor de buis op 23 december om onze juf Geerte te zien!"