Middelharnis - Zaterdag 18 november 2017 komt Sinterklaas weer aan in de haven van Middelharnis. Nadat hij door alle kindjes is toegezongen en gezwaaid, wordt hij op D'n Diek welkom geheten. Dit jaar heeft Sint wel een heel bijzondere logeeradres: Het Diekhuus! Voor twee weken slapen alle pietjes hier en bereiden zij zich voor op hun 'taken'. Lees hieronder verder wat er allemaal op de Pieten-agenda staat!

"Er is een heuse pakjeskamer, er zijn schminkpieten, kunstpieten, leespieten, rijmpieten, liedjespietjes...iedereen oefent er op los. Allemaal voor het Sinterklaasfeest natuurlijk, als ze langsgaan bij alle kindjes. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Kom dan kijken en mee oefenen in het Pietenhuis in Middelharnis."

Oefen mee op zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november, tussen 15:30-17:00 uur opent het Pietenhuis voor het eerst haar deuren. Kinderen kunnen dan op de foto met de Sint. De pietjes gaan nog niet oefenen, ze moeten eerst uitpakken en Sint heeft rust nodig. Wil je stiekem een kijkje nemen in de slaapkamer van Sint en zien waar zijn paard staat? Dat kan!

Woensdag 22 november
De pietjes hebben alles ingericht, ze zijn al druk aan het oefenen. Oefen je mee? "Tussen 14.00-17.00 uur gaan we schminken, zingen, springen, dichten, schilderen, dansen ..en nog veel meer. We draaien in de theaterzaal ook de film van ‘Het paard van Sinterklaas’."

Zaterdag 25 november
De pietjes zijn al druk aan het oefenen. Oefen je mee? "We gaan schminken, zingen, springen, dichten, schilderen, dansen ..en nog veel meer. En we hebben een heuse dj Piet!"

Woensdag 29 november
Deze dag is er zelfs een echte Sint-voorstelling. Je kunt dan eerst in het Diekhuus theater komen kijken naar het spannende avontuur ' De pakhuissleutel'. Daarna is het nog leuker om mee te oefenen met de pietjes. Los van de voorstelling komen kan ook, de pietjes zijn er vanaf 14:00 uur.

De invulling is per dag verschillend. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes of leuke foto’s van jezelf in het Pietenhuis plaatsen? Kijk op de facebookpagina @pietenhuismiddelharnis.

Kijk hier voor het programma en alle informatie.

Zeker zijn van een plekje?
Een kaartje voor de hele middag (van 14:00- 17:00 uur) kost €4,50. Je kunt dan met verschillende dingen mee oefenen. Aan de deur een kaartje kopen kan ook, dit kost €5,00. Op woensdag 29 november naar de Sintvoorstelling en mee oefenen met de pietjes kan ook. Reserveer via hetdiekhuus.nl/ticketshop of meld je aan bij de balie van het Diekhuus, aan het Beneden Zandpad te Middelharnis.

Nog op zoek...

Hart van Goeree Overflakkee, City Center Goeree Overflakkee en Ladies’ Circle Goeree Overflakkee organiseren samen het Pietenhuis Middelharnis: "Met partners als het Diekhuus, de Diektuun, Gemeente Goeree Overflakkee, Stichting Pameijer, Goed voor Goed, Bibliotheek Zuid Hollandse Delta, diverse kunstenaars, muziekdocenten en nog veel meer partijen vullen we het Pietenhuis dit jaar met diverse workshops en activiteiten. We hopen heel veel kindjes en ouders, opa’s en oma’s in het nieuwe Pietenhuis te verwelkomen. Denk jij nog een leuke oefening voor de pietjes en kinderen te kunnen bieden, laat het ons weten! Meld je aan via een persoonlijk bericht op onze facebookpagina of mail naar dit adres."

Allemaal voor…de kinderen

"'De ladies' van Ladies’ Circle Goeree Overflakkee vinden het belangrijk met de opbrengst van het Pietenhuis iets terug te doen voor de kinderen op Goeree Overflakkee en kijken ieder jaar welk doel een extraatje kan gebruiken. Vorig jaar was het de natuur speeltuin 'Buutenplaets' in Ooltgensplaat. Dit jaar..... is het nog een verrassing welke organisatie iets van het Pietenhuis in ‘zijn schoentje’ krijgt."

Foto's zijn archieffoto's van het Pietenhuis in Middelharnis.