[3 juli 2017] Dé lokale omroep van Goeree-Overflakkee, RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder. Er gaat ook een nieuwe serie van start, onder de naam: 't Eiland ant waerk. De uitzendkanalen zijn: Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67. Lees hieronder meer.

  • Stroom - Recreactie: Presentatrice Jamaine van der Vegt gaat in deze aflevering van STROOM het hele Haringvliet rond. Dat doet ze op de fiets en te voet want het gebied leent zich heel goed voor een mooie wandeling of langere fietstocht. De start is in Hellevoetsluis waar ze de vuurtoren beklimt. Haar tocht voert naar de zeehondenopvang A Seal in Stellendam, langs een Flakkees biertje in Sommelsdijk en eindigt in het natuurgebied de Korendijkse slikken waar Jamaine met boswachter Ted Sluijter struint langs de bijzondere rietoevers. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.
  • Politieke Achtergronden: In deze nieuwe uitzending van “politieke achtergronden” praat verslaggever Jan van Gurp uitgebreid met wethouder Peter Feller. Er word onder andere gesproken over positie van de voetbalclubs in relatie tot de kunstgrasvelden, zijn politieke en bestuurlijke ambities voor de toekomst en situatie rondom de wachtgeldperikelen rond de vertrokken wethouder Trouwborst.
  • 4x4 Terreinwagenspektakel: In het laatste weekend van juni vond op het ouddorpse strand weer het jaarlijkse 4x4 Terreinwagenspektakel plaats. De cameramannen van RTV SLOGO gingen op pad, reden mee en maakten een mooie reportage van dit evenement.
  • Herdenkingpaneel WO2GO, deel 3: Op zaterdag 22 april 2017 organiseerde stichting WO2GO een ceremonie waarbij het 19de herdenkingspaneel op Goeree-Overflakkee werd onthuld. Voor deze gelegenheid waren 14 familie leden, van de nog steeds vermiste piloot Thomas Forster, uit Ierland, Engeland en Denemarken overgekomen. Deze week het derde en laatste deel van deze bijzondere en emotionele middag.
  • t’Eiland ant waerk, deel 1: Wat zijn de dagelijkse bezigheden van de inwoners van Goeree Overflakkee ? Deze week kun je zien hoe het tulpenrooien in zijn werk gaat op de landbouwvelden rondom Nieuwe Tonge.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week weer een nieuwe uitzenden met interessante gasten die hun verhaal komen vertellen. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het vierde deel van een dagje uit. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Inmiddels zijn Clown Jopie en Tante Angelique gearriveerd op recreatieoord Binnenmaas. De clown met het groene haar ontdekt de kinderboerderij. Voor Tante Angelique iets kan zeggen rent de clown met de grote flappen richting de beesten. Op de kinderboerderij komt Clown Jopie de Knuffels tegen. Samen met Huppie, Drako, Raussie en Keffie zingt hij de Knuffelrock. Jopie ziet allerlei leuke dieren, zoals geitjes, konijnen en paardjes. Tante Angelique is alleen Jopie constant kwijt. De grootste Kiwi van Nederland maakt er weer een dolle boel van op de kinderboerderij.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo