29 juni 2017, Dirksland – In juni heeft Stijn Mol, lid van Muziekvereniging Amicitia, het HaFaBra A-examen met goed gevolg afgelegd. Eerst heeft hij zijn theorie examen gedaan en 2 weken later het praktijk examen. Hij heeft in totaal 44,45 punten gehaald. Op 5 juli geven de fanfare en Amicitia 4 Kids een zomeravond concert op de Kattewacht (parkeerplaats achter het Reginahof) in Dirksland. Stijn doet dan ook mee. Dit is tevens de laatste muziekavond voor de zomervakantie. Het concert begint om 19.30 uur en gaat alleen door bij goed weer. Lees hieronder verder.

Stijn is op 30 september 2014 bij Amicitia begonnen met de AMV cursus. Deze heeft hij op 31 juli 2015 afgesloten met een certificaat. Toen Stijn aan de AMV cursus begon had hij het er al over om op trombone te gaan spelen. Dit is hij na de AMV cursus dan ook gaan doen. Op 1 augustus 2015 is hij trombone lessen gaan volgen bij koperdocent Ralf Goddrie. Ook toen de lessen zijn overgegaan naar het Muziekgebouw G-O bleef Stijn zijn lessen van Ralf krijgen. Stijn deed het zo goed dat hij vanaf 1 mei 2016 ook al mee ging spelen bij het jeugdorkest Amicitia 4 Kids. Dit doet hij met heel veel plezier.

Het theorie gedeelte van het HaFaBra examen bestaat uit een aantal onderdelen, zoals het muziektheoretisch inzicht en het luister- en schrijfdictee. Voor het praktijkgedeelte heeft Stijn diverse muziekstukken gespeeld, waaronder een etude en een voordrachtstuk. Dit deed hij met cd-begeleiding. Ook heeft hij een duet gespeeld met de docent. Het praktijk gedeelte wordt onder andere beoordeeld op toon, aanzet, klankkwaliteit, zuiverheid, ritmiek, samenspel en nuancering. Ook wordt er iets op het eerste gezicht gespeeld, zowel melodisch als ritmisch.

"Lijkt het u ook leuk om mee te spelen in onze fanfare, jeugdorkest of slagwerkgroep? Kom dan eens kijken op één van onze repetitie avonden. De slagwerkgroep repeteert op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Het jeugdorkest op woensdagavond van 18.15 tot 19.15 uur en de fanfare heeft haar repetitie op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden, zowel leerlingen als mensen die al een slag- of blaasinstrument bespelen."

De repetities beginnen weer vanaf maandag 21 augustus. Meer informatie kunt u vinden op amicitia-muziekvereniging.nl.