Middelharnis - Woensdag 28 november 2012 is rond 13:45 uur de ontmanteling van het gisteren ontdekte amfetamine laboratorium aan de Oosthavendijk in Middelharnis van start gegaan. Volgens de politie gaat het om een vrij groot laboratorium. Ook zijn de wegen rondom de locatie weer vrijgegeven. Een forensisch onderzoek team heeft vanochtend het terrein onderzocht en vrijgegeven. De ontmanteling zou de hele middag nog in beslag nemen.

Dinsdagavond 27 november 2012 zag de brandweer van Middelharnis rond 21:30 uur rook komen uit een pand op industrieterrein de Oostplaat te Middelharnis. Zij waren daar vanwege de wekelijkse oefenavond. De brandweer ging met groot materieel ter plaatse. Aldaar bleek de rook niets te maken te hebben met brand, maar bleek er sprake te zijn van het uitdampen van chemicaliën vanuit vaten die in de loods stonden opgeslagen. Uit voorzorg werd vervolgens de omgeving afgezet. 

Tevens werden bewoners van een naastgelegen pand verzocht hun woning uit voorzorg te verlaten. Zij besloten echter in hun woning te blijven. Uit metingen die werden verricht werd al snel duidelijk dat er geen sprake was van schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen. Verdere ontruiming was dan ook niet nodig. Er werden twee mannen aangehouden die zich op het terrein bevonden, 45 en 58 jaar oud, beiden uit Tilburg afkomstig. 

Ook de eigenaar van het pand is aangehouden, de 51-jarige man uit Middelharnis is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.