Achthuizen - Op dinsdagmorgen 2 oktober 2012 heeft zich een dodelijk ongeval voorgedaan op de Magdalenadijk, de N498 tussen Achthuizen en Oude-Tonge, waarbij twee vrachtwagens zijn betrokken. Het gaat om twee vrachtwagens die achterop elkaar zijn gebotst. Een vrachtwagen geladen met bieten stond stil op de weg om af te slaan.

Een vrachtwagen met een tankoplegger zag dat niet,  botste achterop, raakte van de dijk en kantelde. De vrachtwagenchauffeur van deze vrachtwagen raakte zwaargewond en moest worden bevrijdt uit zijn cabine. Deze was helemaal verwrongen en lag op zijn kop op het onderstel. De achteras van de andere vrachtwagen was compleet afgebroken, dit laat de kracht van de enorme klap zien. De klap was trouwens meer dan een kilometer verderop goed te horen. Vele hulpdiensten kwamen ter plaatse, ook de traumaheli vloog. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om de onfortuinlijke chauffeur uit zijn verwrongen cabine te krijgen waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Update 16:31 uur

De identiteit van de vrachtwagenchauffeur, die dinsdagochtend in Oude Tonge bij een ernstig verkeers-ongeluk betrokken was, is bekend. Het gaat om een 22-jarige man uit Best.

De chauffeur is na het ongeluk in zeer kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd waar hij dinsdagmiddag rond 15.00 aan zijn verwondingen is overleden.