Middelharnis - Op zaterdag 16 december 2023 zal er een optreden zijn van het Sophiakoor, onder leiding van dirigent Oleksii Shamritsky, in de Grote- of St. Michaëlskerk te Middelharnis. "In mei van dit jaar heeft dit koor de prestigieuze Europese Koorprijs gewonnen." Het Sophiakoor uit Kiev maakt in december een tour door Nederland om geld in te zamelen voor de culturele sector in hun thuisland, Oekraïne, en doet daarbij ook Middelharnis aan. Lees meer >>

Vervolg

Het kamerkoor bestaat uit 12 leden en staat sinds 2010 onder leiding van dirigent Oleksii Shamritsky. In mei van dit jaar heeft dit koor de prestigieuze Europese Koorprijs gewonnen.
Het repertoire die avond zal bestaan uit kerstliederen uit Oekraïne.
In het voorprogramma zullen moeder en dochter Manokina optreden. Zij zijn sinds het uitbreken van de oorlog gevlucht en vinden nu een tijdelijk onderkomen op ons eiland.
Er wordt geen entree gevraagd, maar bezoekers kunnen na het concert via een donatie blijk geven van hun waardering en steun.

Van harte welkom op zaterdag 16 december in de Grote- of St. Michaëlskerk, Ring 15 te Middelharnis. Aanvang van het concert is 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.