Middelharnis - Op vrijdagmiddag 10 november 2023 besloot de rechter definitief in het nadeel van de omwonenden die wederom hun weg teruggingen naar de rechter in verband met de bouw van flexwoningen aan de Sommelsdijkse Havendijk. Eerder besloot de voorzieningenrechter van Rechtbank Rotterdam op 24 oktober jl. al dat de bouw van de 111 flexwoningen voor Oekraiense vluchtelingen in Middelharnis door kon. De omwonenden zien hun voorlopig laatste gang naar de rechter echter wel als winst. Lees meer >>

Vervolg

Voor de omwonenden voelt de uitspraak wrang: "Ondanks dat de uitspraak toch heel wrang voelt, kunnen we hier niets tegen doen. Onze advocaat geeft aan dat het indienen van zienswijzen en daarmee samenhangend beroep etc. jaren gaat duren en daarom geen zin heeft."

Toch zien de omwonenden hun voorlopig laatste gang naar de rechter wel als winst: "Belangrijke winst die we in deze zaak behaalden is wel dat het gaat om een periode van 5 jaar, waarbij alleen Oekraïners mogen worden gehuisvest."

Woningcorporatie Oost West Wonen heeft sinds 24 oktober jl. de werkzaamheden hervat en bouwt volgens plan.

Gemeente Goeree-Overflakkee en woningcorporatie Oost West Wonen zijn uiteraard tevreden met deze laatste uitspraak. Zij benadrukte al eerder de noodzaak om zo snel mogelijk weer door te gaan met bouwen. "De ruim 300 Oekraïense vluchtelingen, die al vanaf het begin van de oorlog in maart 2022 in de gemeente zijn, worden nu opgevangen op tijdelijke locaties. Daarvan lopen huurcontracten af of de panden zijn weer nodig voor andere doeleinden."