Regio - Het is augustus. Op ons eiland Goeree-Overflakkee plaatst provincie Zuid-Holland dan een vangrail tussen de rijstroken van de N59 tussen het Hellegatsplein en de kruising met de Schaapsweg. Provincie: "Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 t/m 1 september 2023 is de weg daarom afgesloten (...) De Heinenoordtunnel (A29) is tegelijkertijd, in beide rijrichtingen, ook afgesloten." Lees meer >>

Verbeteren veiligheid N59

Het verbeteren van de verkeersveiligheid op de autoweg N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Door het plaatsen van een vangrail tussen de 2 rijstroken op de N59 kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft raken. De fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken. Daardoor is er minder kans op vertraging en hinder voor weggebruikers en de omgeving.

‘We zijn erg blij dat de vangrail geplaatst wordt. Het is belangrijk dat de N59 veiliger wordt voor weggebruikers’, aldus gedeputeerde verkeer en vervoer van provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen.

N59 afgesloten 7 t/m 1 sept. 2023

De N59 is afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) van maandag 7 augustus t/m vrijdagavond 1 september 2023.

De parallelweg is gesloten voor de reguliere weggebruiker, maar is wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer.

Waarom zijn N59 en Heinenoordtunnel in augustus tegelijkertijd dicht?

De Heinenoordtunnel (A29) is in beide rijrichtingen afgesloten, namelijk van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023. In deze periode is de N59 ook dicht. De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom.

Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers kunnen tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel daarom geen gebruik maken van de N59 en worden omgeleid via de N57. Door het combineren van de werkzaamheden is er maar 1 periode van hinder voor gebruikers van de N59.

Omleidingsroutes N59

Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. Houd tussen Rotterdam en Zierikzee tijdens de spits rekening met 30 minuten extra reistijd bovenop de normale reistijd.

Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, A4 en A29 of andersom. Automobilisten die tussen Zierikzee en Rotterdam rijden, worden via de noordkant omgeleid via de N57 en A15 of andersom. Of de zuidkant via de N59, N257, A4 en A16 of andersom.

Openbaar vervoer

De reguliere lijnbussen blijven tijdens de werkzaamheden over de N59 rijden. Ook rijden er pendelbussen tussen busstation Heinenoord en:

  • station Rotterdam Zuidplein (metro RET)
  • station Rotterdam Lombardijen (trein / tram RET)
  • station Barendrecht (trein)

Meer informatie over de buslijnen tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel staat op de website van Connexxion.

Met de fiets

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de parallelweg.

Vragen?

Meer informatie over de N59 vindt u op de website N59 van de toekomst. Vragen kunt u stellen via het contactformulier op de website van provincie Zuid-Holland. Bellen kan ook met het Contact Centrum van de provincie op 070-4416622.

Foto

Omleidingskaart afsluitingen N59 -foto: ©Provincie Zuid-Holland