11 mei 2024, Oude-Tonge - De dames van HSV The Islanders vertrokken afgelopen woensdagavond richting Bergschenhoek voor een wedstrijd tegen Orioles. "Ze begonnen de wedstrijd met een vurige start. Mooie hits van Terry, Kyra, Karin, Sabine en Amanda van Seeters zorgden uiteindelijk voor 4 punten!" Lees het hele verslag en bekijk de foto >>

Vervolg
De spanning was voelbaar in de lucht (ook door alle vliegtuigen die voorbij kwamen), terwijl de wedstrijd voortzette. Orioles ging hun eerste slagbeurt 3 op 3 af; een mooie vangbal van Terry Melissant in het midveld, een vangbal van Kyra op positie 6 en nog een mooie aangooi van onze derde honkvrouw Jolanda Kievit op het eerste honk.
In de 2e inning wisten onze dames 2 puntjes te scoren door een prachtige 2-honkslag van Kyra, gevolgd door een foutje van Orioles, waardoor zowel Zosja van Anrooij als Kyra van Genderen over de thuisplaat konden komenOrioles wist tijdens hun slagbeurt 3 puntjes te scoren, maar onze dames wisten het aardig dicht te houden door weer 3 epische vangballen van onze oplettende pitcher Carola Groenendijk, onze razendsnelle catcher Sabine ter Steege en onze kracht in het midveld Terry.
De 3e inning was voor onze dames, buiten een mooie hit van Carola, niet noemenswaardig. Orioles wist wederom 3 punten te scoren, waardoor de stand nu 6-6 was.......
Door hits van Diana Oomen en Zosja en een prachtige homerun van Kyra konden onze dames nog 3 punten scoren. Tevens een derde vangbal in het midveld door Terry (alle 3 bij dezelfde slagvrouw van Orioles). Hierdoor stond het in de gelijkmakende slagbeurt van Orioles 7-9.
De dames hebben gevochten om het veld dicht te houden! Tijdens het spannendste moment van de wedstrijd kwam de gevreesde 1-3 situatie van onze catcher......door snel denkwerk tussen pitcher Julie Moerland en catcher Sabine werd de loper van 3 eraf getikt op de thuisplaat. Direct gevolgd door de aangooi van Sabine op eerste honkvrouw Karin de Haan gaf onze dames hoop. Helaas mocht het nét niet baten en is de wedstrijd geëindigd met 10-9.
Het was een fantastisch gespeelde wedstrijd en de dames gaan met opgeheven hoofd naar huis om volgende week vrijdag thuis weer tegenover Orioles te staan.