24 november 2022, Sommelsdijk - Een bijzonder optreden van vader en zoons in Sommelsdijk. Voorganger André Meiresonne leidt zondag 4 december aanstaande in de Remonstrantse kerk de viering, terwijl zijn zoons Camiel en Quinten de muziek verzorgen. De twee muzikanten zijn bekend van Son Mieux, de popband die dit jaar doorbrak met de zomerhit Multicolor. Lees meer >>

Vervolg

Het plan om samen op te treden bestond al een tijdje, maar het kwam er niet van door het drukke tourschema van de band. Nu, in december, is het zover. Het wordt een adventsviering in de aanloop naar kerst en dat komt vader en zoons mooi uit.

"Terwijl de dagen steeds korter en donkerder worden, vieren we met muziek de aangekondigde komst van het licht", vertelt vrijzinnig dominee André Meiresonne. "Het is een tijd van inkeer en bezinning, met meer inzicht en begrip als uitkomst." Daar ligt ook het verband met onze songs, zegt zijn zoon en Son Mieux-frontman Camiel.

"Wij ontdekken zelf steeds meer dat onze songs gaan over wie je bent en hoe je wilt leven."

Vader en zoons gaan met elkaar in gesprek over leven, hoe doe je dat nou? En is het antwoord te vinden in de muziek? De viering wordt een afwisseling van korte inleidingen en de akoestische uitvoering van een aantal sleutelsongs van Son Mieux.

De Bijbelse parabel van het mosterdzaadje dat uitgroeit tot een enorme boom, komt uiteraard aan bod. Met hun album The Mustard Seed, het mosterdzaad, won Son Mieux dit jaar een Edison Award. De band speelde op de bekende festivals Pinkpop, Concert at Sea en Down The Rabbit Hole.

De Remonstrantse kerk is een vrijzinnig protestantse geloofsgemeenschap. Vrijzinnig betekent dat de gelovigen niet weten of zeggen hoe het is, maar in verdraagzaamheid en openheid bespreken hoe het zou kunnen zijn. Daarmee vertolkt deze kerk op Goeree-Overflakkee een eigen geluid. De kerk bestaat dit jaar 75 jaar op het eiland. ,,En wie jarig is trakteert,’’ zegt Bram Schrier, voorzitter van de Remonstranten. Hij is verguld met het bijzondere, gratis toegankelijke optreden.

Bezoekers moeten zich, vanwege de ruimte, wel van tevoren inschrijven per mail: ivdsluijs@kpnplanet.nl De viering op zondag 4 december begint om 15.00 uur in het kerkje aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Meer informatie: sommelsdijk.remonstranten.nl