Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis schrijft: "'Onze' MS-verpleegkundige Janneke Roos is genomineerd voor de Nora Holtrust MS-webprijs. Deze prijs wordt gegeven aan iemand die zich extra inzet voor mensen met MS. En Janneke is dit jaar één van de vijf genomineerden. Daar zijn we natuurlijk harstikke trots op (...) Stemmen kan nog één dag (tot 19 mei 2022) via deze link. Lees meer >>

Janneke Roos

"Janneke is dit jaar één van de vijf genomineerden. Daar zijn we natuurlijk harstikke trots op, want mensen zoals Janneke zorgen ervoor dat patiënten zich thuis voelen in ons ziekenhuis. Janneke werkt al 12 jaar als MS-verpleegkundige bij ons en is de spin in het web voor patiënten met MS. Zij geeft advies, helpt het antwoord te vinden op vragen en zorgt voor de juiste hulp en ondersteuning, of dat nu in het ziekenhuis is of door andere zorgverleners. Stemmen kan tot 19 mei aanstaande via https://bit.ly/3LlVsi3. Op 30 mei wordt bekend wie de prijs dit jaar krijgt. Jij stemt toch ook?

Wat is MS en wat doet een MS-verpleegkundige?
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij op meerder plaatsen littekens vormen in de hersenen en in het ruggenmerg. Door deze littekens kunnen de hersenen bepaald opdrachten niet goed meer doorgeven. Dat zorgt voor klachten bij bewegen, zien en praten. De ziekte komt veel voor bij jong-volwassenen. MS is een ziekte die op dit moment nog niet genezen kan worden. Wel zijn er ziekte-onderdrukkende medicijnen die zowel het aantal als de ernst van de ontstekingen in het centrale zenuwstelsel kunnen onderdrukken. De MS-verpleegkundige helpt patiënten en hun naasten om te gaan met hun aandoening. De diagnose roept veel vragen en onzekerheid op. Tijdens het hele proces is de MS-verpleegkundige het eerste aanspreekpunt en heeft zij ook een coördinerende rol tussen de patiënt en andere zorgverleners. Janneke werkt op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten intensief samen in het MS-netwerk. Zodat goede zorg altijd dichtbij is.