[video] Goeree-Overflakkee - Op woensdagavond 16 maart 2022, vanaf 21:00 uur maakt onze gemeente de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen live bekend tijdens een 'uitslagenavond'. De afgelopen dagen, op maandag, dinsdag en woensdag konden inwoners gaan stemmen. Als de stembureaus sluiten, begint de uitslagenavond. "Welke keuze maakte de stemmer?" Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman presenteert op verschillende momenten tijdens de avond nieuwe ‘tussenstanden’. De avond staat onder leiding van Maikel Coomans, journalist voor onder andere RTV Rijnmond. De 'uitslagenavond' is ook live te volgen op uw lokale zender RTV SLOGO, in een extra uitzending waarin lokaal reporter, Jan van Gurp tussendoor ook enkel interviews afneemt. Lees meer >>

Live (via Youtube) uitslagenavond gemeente

Als de stembureaus op 16 maart om 21:00 uur sluiten, begint de uitslagenavond. Vol spanning wachten we met elkaar op de uitslag: welke keuze maakte de stemmer op Goeree-Overflakkee? Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman presenteert op verschillende momenten tijdens de avond nieuwe 'tussenstanden'.

De avond staat onder leiding van Maikel Coomans, journalist voor onder andere RTV Rijnmond. Hij gaat met lijsttrekkers in gesprek en vraagt hen te reageren op de voorlopige tussentijdse uitslagen. Ook is er een sfeerimpressie: wat gebeurde er allemaal op Goeree-Overflakkee in en buiten de stembureaus? En hoe gaat het in het ‘zenuwcentrum’ van deze verkiezingen: het gemeentehuis?

Kijk live naar de uitslagenavond via de gemeentelijke website of Youtube - Goeree Overflakkee.

Wat gebeurd er met uw stem?

"Na elke stemdag zijn de stembussen afgesloten en vervoerd naar een veilige opslag. De sleutel van elke stembus wordt apart vervoerd. Het vervoer gebeurt altijd door minimaal twee mensen. De stemmen die op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn uitgebracht, worden op woensdag 16 maart vanaf 8.00 uur overdag geteld in het Rondeel. Dat gebeurt op een vaste manier. De telling is openbaar, dus belangstellenden mogen hierbij altijd aanwezig zijn", team communicatie gemeente Goeree-Overflakkee.

Verkiezingsdebat 7 maart j.l.

De lijsttrekkers van de negen partijen die meedoen met de verkiezingen deden (met uitzondering an Groep Jan Zwerus) afgelopen maandagavond 7 maart mee aan een debat. De lijsttrekkers vertelden waar hun partij voor staat en gingen met elkaar in discussie over de thema’s die belangrijk zijn voor Goeree-Overflakkee. Zie hieronder de linkjes om terug te kijken:


Debat CDA VKGO PVDADebat VVD PVDJ SGPDebat D66 CU

Live volgen via lokale omroep RTV Slogo

Tijdens de 'Uitslagenavond' kunnen de politieke partijen en belangstellenden samen de uitslagen van de verkiezingen volgen. Gedurende de avond maakt burgemeester Ada Grootenboer op verschillende momenten tijdens de avond de nieuwe tussenstanden van de getelde stembureaus bekend. Naast het bekendmaken van de voorlopige uitslagen, gaat politiek verslaggever Jan van Gurp in gesprek met lijsttrekkers, bestuurders en andere betrokkenen. Naarmate de avond vordert zal steeds duidelijker worden hoe de inwoners van Goeree-Overflakkee gekozen hebben en wat dat betekent voor het politieke landschap in onze gemeente.

Luister vanaf 21 uur mee via onderstaan de kanalen:

- Ziggo > kanaal 918

- KPN, XS4ALL, Telfort > kanaal > 1071

- Telfort, Edutel, Lijbrandt Telecom, Solcon > kanaal 2158 en 3168

- Ether: 105.6 en 105.9 FM

- Online via internet:

Bronnen: gemeente Goeree-Overflakkee, lokale zender RTV Slogo, YouTube