Regio - De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft een korte animatie ontwikkeld over hoe inwoners van de regio Rijnmond worden gealarmeerd en geïnformeerd bij incidenten en crises. Het is bijna weer de eerste maandag van de maand en dus zullen om 12 uur in de middag de sirenes in ons land weer klinken. Bekijk de animatie (hieronder) voor uw eigen veiligheid >>

Vervolg

Op Rijnmondveilig.nl vindt u altijd alle actuele informatie over grote incidenten in de regio, zoals een grote brand of het vrijkomen van een gevaarlijke stof. U kunt Rijnmondveilig ook volgen via Twitter, Facebook en de app downloaden. In de Rijnmondveilig-app kunt u aangeven of u een pushbericht wilt ontvangen als er een incident bij u in de buurt is. Lees hieronder verder.

Bij incidenten met gevaar of overlast wordt u via een NL-Alert bericht geïnformeerd. In deze berichten ontvangt u instructies zoals ‘sluit ramen, deuren en stop je mechanische ventilatie’ of ‘drink geen water uit de kraan’. Bij acuut gevaar laten we ook de sirene gaan. Als u de sirene hoort, ga dan direct naar binnen en sluit ramen en deuren. Kijk op Rijnmondveilig.nl en/of stem af op radio Rijnmond 93.4 FM voor de verdere instructies.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de instructies van de hulpdiensten opvolgen. Ook u kunt daar aan bijdragen! Als u een NL-alert ontvangt, waarschuw dan ook altijd de mensen in uw directe omgeving en kijk of uw hulpbehoevenden, ouderen en kinderen kunt helpen.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)