Dirksland - Op vrijdagavond 21 augustus 2020 rond 22:15 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen naar de Oudelandsedijk te Dirksland. Ter plaatse gekomen bleken hier twee auto's frontaal gebotst te zijn. "De dijk is afgezet en hulpdiensten zijn druk." Ook werd een duikteam van de brandweer opgeroepen, omdat één van de voertuigen in het water onderaan de dijk terecht was gekomen, het andere kwam tegen een boom tot stilstand. Helaas zijn er twee doden te betreuren. Beide mannelijke slachtoffers (31 en 38 jr) komen uit Polen Lees hieronder verder.

Vervolg

De klap is hard geweest volgens omstanders: "de motor ligt op een andere plaats dan de auto zelf." Er is inmiddels bevestigd dat beide voertuigen een Pools kenteken dragen en er twee dodelijke slachtoffers van 31 en 38 jaar zijn te betreuren. Een ander slachtoffer is gewond geraakt. Politie doet een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van dit dodelijk ongeval.

Bericht politie:

"Omstreeks 22:00 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes vanwege een zeer ernstig ongeval op de Oudelandsedijk. Toen hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen zij twee zwaar beschadigde personenauto’s aan. Een voertuig stond tegen een boom, de ander lag in de nabij gelegen sloot. Ter plaatse bleek dat een van de inzittenden was overleden. Hulpverleners troffen korte tijd later in het water een tweede slachtoffer aan. Ondanks reanimatie en directe eerste hulp overleed deze man eveneens direct. In de directe nabijheid van het ongeval hielden agenten een 23-jarige Poolse man aan. Hij is vermoedelijk een van de bestuurders geweest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar werd door een arts een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was. De verkeersongevallendienst van de politie-eenheid Rotterdam stelt een onderzoek in naar het drama in Dirksland."