Ooltgensplaat - Op zondagmorgen 16 augustus 2020 rukte de brandweer rond 06:30 uur uit voor een buitenbrand, naar de nieuw aangelegde rotonde voor de verkeerslichten bij de N59, Schaapsweg te Ooltgensplaat. Het insectenhotel, dat in het midden van de rotonde op de N498 is geplaatst, stond in brand. Eerder die week lagen er rietstengels uit het hotel op de grond ervoor en leek het of er al het één en ander uit het hotel getrokken was. Vernieling/ brandstichting wordt niet uitgesloten. Lees hieronder verder. Weet u meer? Bel de politie en laat de vernielers betalen. Lees meer.

Bij de uitvoering van de nieuwe rotonde, die nog niet zolang in gebruik is, was "grote aandacht voor duurzaamheid en ecologie"De uitvoerder creëerde bewust een goede leefomgeving voor planten, insecten en dieren met bloemrijke, onderhoudsarme bermen en de plaatsing van een insectenhotel in het midden van de rotonde.

Ecologiemaatregelen bij de aanleg van de rotonde

Dit kunt u straks verwachten:

  • Een groot insectenhotel in vorm van tram in het midden van rotonde. Insecten kunnen hier overwinteren, waardoor er op lange termijn meer insecten komen.
  • Bloemrijke bermen die nog maar eens per twee jaar gemaaid worden. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere insecten.
  • Nieuwe bomen in de bermen (12 iepen) die fijnstof afvangen en in de zomer voor verkoeling zorgen.

Met deze maatregelen creëren we een aantrekkelijke leefomgeving voor bijen, vlinders, andere insecten en voor vogels.

Er zijn kansen om de ecologie in de omgeving van de rotonde verder te versterken. De uitvoering hiervan is gekoppeld aan het project N59 van de toekomst.

Getuigenoproep

Heeft u tips, was u of jij getuige of weet je meer hierover? Neem dan contact op via het algemene nummer 0900-8844 of meld anoniem via M, tel. 0800-7000 en zorg dat de vernielers zélf de gemaakte schade betalen.