Stellendam - Naar aanleiding van het artikel van de politie over het aantreffen van de menselijke lichaamsdelen en kleding met schoenen uit de Noordzee zijn er verschillende tips binnengekomen. Politie: "Helaas nog geen concrete aanwijzing over de identiteit. Op dit moment wordt er aan de hand van DNA onderzocht of het profiel in de DNA-bank voor vermiste personen zit. Daarom is het van groot belang dat mensen die dierbaren missen, dit ook bij ons melden. De informatie en foto’s worden ook gedeeld met andere landen zoals Engeland en België." Lees hieronder verder.

Vervolg politiebericht

Door verschillende teams wordt aan dit onderzoek gewerkt: Team Maritieme Politie van Bureau Vermiste Personen Noordzee, Zeehavenpolitie Eenheid Rotterdam, het Nederlands Forensisch Instituut en de Forensische Opsporing van de Politie Eenheid Rotterdam. Allen hebben ze maar 1 doel: het identificeren van het lichaam zodat nabestaanden afscheid kunnen nemen.

Het komt regelmatig voor dat er door vissers botten worden opgevist. Ook boswachters vinden soms botresten. In 80% van de gevallen gaat het om dierlijke botten, de overige 20% zijn menselijke resten. De resten worden altijd direct en met grote nauwkeurigheid onderzocht. Forensische Opsporing Rotterdam.

Maten kleding en schoenen
Nog steeds is informatie over de kleding en schoenen erg welkom. De spijkerbroek van het merk Levi’s 501 is maat 30 (w)32 (l) en de schoenen, van het merk Sketchers, type relax fit, zijn maat 44. Tips? Bel 0900-8844.

De kotter (vissersboot) bevond zich 10 zeemijl uit de kust, ter hoogte van Bank 0.

#Deel3 #Menselijkevangst #FO #Noordzee #Niemandmagvermistzijn