4 juli 2019, Oude-Tonge - Dinsdagmorgen 2 juli werd op de Oudelandsedijk in Oude-Tonge een vrouw van 18 jaar aangereden. Tenminste dat vermoed politie. De vrouw is voor dood achtergelaten nadat zij vermoedelijk door een grijze auto werd aangereden en aangetroffen door voorbijgangers. Dat deze dijk een gevaarlijk stuk weg betreft is voor de regelmatige gebruiker geen verrassing. Er zijn omwonenden die al sinds 1997 bezwaar maken tegen deze weg bij gemeente Goeree-Overflakkee: "Deze weg is niet ingericht als duurzaam, veilig en is zeker niet geschikt voor het vele, ook zware verkeer, wat er rijdt. Dit neemt alleen maar toe." Lees hieronder verder en lees de reactie van gemeente Goeree-Overflakkee.

Oproep tot verbetering Oudelandsedijk Oude-Tonge

Omwonende: " Dit stuk weg, waar de jonge vrouw gevonden is, is hartstikke onveilig. Er zijn geen bermen, geen suggestieve fietsstroken, geen wandelpad. Er zijn al zoveel ongelukken gebeurd, maar die worden nergens vermeld. Nu dit ongeluk is gebeurd en er zoveel vragen waren, is de politie onderzoek gaan doen. Eindelijk! Er is nu onderzoek gedaan naar wat er hier aan de hand is. Ze zijn ook bij ons wezen vragen wat we gezien hebben, maar het is 'schering en inslag' op deze weg. Op maandagmorgen nog... m'n vrouw zag glas liggen bij een lantaarnpaal. Dat was bij een uitrit en daar bleek iemand met inhalen (wat hier al haast onmogelijk is) te dicht met de spiegel ergens lang te zijn gegaan. Deze bestuurder was tegen het bord 'bebouwde kom' aangereden, hierdoor was de spiegel ingeklapt en tegen de zijruit gekomen. Die ruit knapte. Je snapt wel dat dat gevaarlijk is en dit is slechts één van de vele voorbeelden. Deze voorbeelden zijn bij de gemeente bekend, maar er is tot nu toe geen actie ondernomen. Ik hoop echt dat er nu eens aandacht voor komt!"

Reactie van gemeente Goeree-Overflakkee:

"De gemeente betreurt het verkeersincident van 2 juli op de Oudelandsedijk in Oude-Tonge. Elk verkeersincident is er één teveel. Bij de gemeente is de oorzaak van het incident nog niet bekend. De gemeente wacht daarom het politieonderzoek af."

Lees hier: Getuigenoproep ongeval Oudelandsedijk Oude-Tonge