Middelharnis - Eva Hoek uit Ouddorp (13) is een ongekend schildertalent! Naar aanleiding van een programma over de bedreigde diersoort de walvis raakte Eva geïnspireerd om een schilderij te maken van deze schitterende zoogdieren, met als stille boodschap “Safe The Whale”. Lees hieronder verder en bekijk de indrukwekkende video.

Eva Hoek
"Tekenen was al Eva’s favoriete bezigheid. Tekenles heeft ze nooit gehad en om zo iets groots te schilderen was ook nieuw voor haar. Ze wilde eerst voor haar opdracht op school de walvis met haar jong in het klein schilderen, maar de docent van kunstvakken, die haar tekentalent ontdekte zei; “Waarom eigenlijk niet in het groot, dan hangen we het schilderij op in de aula van de school en krijgt iedereen de stille boodschap mee dat deze dieren niet mogen uitsterven.” En zo is de goedlachse Eva aan de slag gegaan. Eerst schetsen en vervolgens de rest invullen met de penseel.
Gedreven als ze is, stak ze er velen uren in en was ze zelfs in haar vrije tijd op school aan het werk waar ze werd bewonderd door docenten en leerlingen. Na een maand schilderen was haar meesterwerk af en was het zover dat haar schilderij officieel werd opgehangen in de aula, onder het toeziend oog van docenten en leerlingen. Ze mag met recht trots zijn op haar schilderij en bewijst daarmee dat ze beschikt over heel wat talent en vakmanschap! De docenten, maar ook leerlingen steken het niet onder stoelen of banken dat Eva veel talent heeft, al is Eva daar zelf heel bescheiden onder. De RGO vmbo is super trots op dit talent en hoopt nog meer werk van haar te kunnen exposeren in de school!"

Foto en tekst: Caroline Rijpkema, RGO Middelharnis.